Domov / Lokalno / IVANČNA GORICA GOSTILA 11. SEJO PREDSEDSTVA SKUPNOSTI OBČIN SLOVENIJE

IVANČNA GORICA GOSTILA 11. SEJO PREDSEDSTVA SKUPNOSTI OBČIN SLOVENIJE

Ivančna Gorica je gostila člane predsedstva Skupnosti občin Slovenije (SOS), v prostorih sejne sobe občine Ivančna Gorica je namreč potekala 11. seja predsedstva, na kateri je goste pozdravil tudi župan občine Ivančna Gorica in obenem član SOS-a, g. Dušan Strnad.

Skupnost občin Slovenije je največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji, ki šteje 178 občin članic. Število prebivalk in prebivalcev, ki jih skupnost skozi občine članice pokriva je več kot 90% vseh prebivalcev RS. Občine članice prihajajo iz vseh področij Slovenije, županje in župani pa so vseh političnih prepričanj. Združuje jih prepričanje, da je za razreševanje mnogih problemov, s katerimi se občine srečujejo, potrebno sodelovati, izmenjavati izkušnje (tudi s tujino), širiti vedenje in znanje ter združevati moči.

Županje in župani so na seji obravnavali možnosti za črpanje evropskih sredstev za potrebe občin in dogovor za razvoj regij. S strani Službe Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko se je seje udeležil tudi mag. Bojan Suvorov, direktor urada za kohezijsko politiko. Posvetili so se tudi problematiki razdeljevanja deleža omrežnine za vodo po občinah pri skupnih investicijah v vodovodno omrežje, seznanili pa so se tudi s projektom promocije strpnosti in Deklaracijo o načelih strpnosti, ki jo je predstavil dr. Nejc Jelen, iz Izobraževalnega centra Eksena, namero o vzpostavitvi slovenske turnokolesarske poti in stanjem v slovenskih muzejih in galerijah.

Ob 13. uri pa je v prostorih sejne sobe potekala še skupna seja predsedstev Skupnosti občin Slovenije, Združenja občin Slovenije in Združenja mestnih občin Slovenije z Ministrstvom za finance in Ministrstvom za okolje in prostor. Na dnevnem redu skupne seje predsedstev občin je potekala izmenjava mnenj o pripravi sistemskih rešitev množičnega vrednotenja nepremičnin in predlogi v zvezi z nadomestilom za uporabo stavbnega zemljišča.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …