Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-tih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 57 dogodkov, s področja javnega reda in miru 52 dogodkov in s področja prometne varnosti 56 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 vlomov in 7 tatvin, s področja prometne varnosti pa so obravnavali 13 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 3 prometne nesreče, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno prometno nesrečo, v kateri je oseba utrpela hude telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli tri osebna vozila in dva KZM. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 0 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:
Včeraj, okrog 19.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči pri naselju Sidraž, v kateri se je ena oseba huje telesno poškodovala. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 30-letna kolesarka vozila iz smeri Sidraža proti Lanišam. V preglednem desnem ovinku, ki poteka po klancu navzdol, je iz do sedaj še neznanega razloga padla po tleh. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana na UB KC Ljubljana. Po zbranih obvestilih sledi ustrezen ukrep.

Vlom v hišo:
Včeraj, okrog 18.15 ure smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Viča. Z zbranimi obvestili in ogledom je bilo ugotovljeno, da sta dva neznana moška vlomila skozi vhodna vrata. Ko se je oškodovanka vrnila domov, sta jo neznanca odrinila in stekla iz hiše neznano kam. Odtujila sta prenosni računalnik in nakit.
Opis neznancev:
– moški star okoli 35-40 let, močnejše postave, oblečen v rdečo majico s kratkimi rokavi, kratkih temnejših las, visok okoli 180-190 cm,
– moški star okoli 35-40 let, suhe postave, svetlih kratkih las.

Vlom v trgovino:
Danes nekaj po polnoči je občan poklical na interventno številko 113 in naznanil, da je neznani moški na kolesu razbil steklo na izložbenem oknu in zbežal. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec razbil steklo izložbenega okna prodajalne na Mestnem trgu in odtujil dvoja sončna očala, pri tem pa so se poškodovala tudi oblačila na izložbeni lutki. Z dejanjem je povzročil za približno 2000 evrov škode.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …