Domov / Lokalno / V ZAGRADCU DOBILI NOVO GASILSKO VOZILO

V ZAGRADCU DOBILI NOVO GASILSKO VOZILO

V Zagradcu je potekala osrednja slovesnost ob prevzemu novega gasilskega vozila GVM-1, ki bo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Zagradec služilo za prevoz moštva in opreme na gasilskih intervencijah in drugih društvenih aktivnostih.

Slovesen prevzem vozila se je začel s slavnostno povorko, v kateri so sodelovali praporščaki, gasilke in gasilci ter gasilska vozila društev iz Gasilske zveze Ivančna Gorica in nekaterih društev iz sosednje občine Žužemberk. Slovesnosti se je udeležil tudi župan Dušan Strnad, ki je gasilkam in gasilcem PGD Zagradec ob pridobitvi ter posodobitvi voznega parka iskreno čestital. Poudaril je, da gre za izredno sodobno gasilsko vozilo GVM-1, ki bo ustrezno nadomestilo staro vozilo. Zaželel jim je uspešno delo ter dobro sodelovanje z Gasilsko zvezo Ivančna Gorica, saj bodo z novo pridobitvijo zagotovo pripomogli k dvigu uspešnosti intervencij v občini Ivančna Gorica. Ob zaključku jim je še enkrat čestital in jim dejal, da je prevzem novega vozila lepo darilo ob najpomembnejšem slovenskem prazniku, dnevu državnosti, katerega smo praznovali prav ta dan.

Zbrane je nagovoril tudi predsednik domačega društva Slavko Ferlin, ki je med drugim dejal, da so se za nabavo novega vozila odločili predvsem zato, ker staro ni več izpolnjevalo zahtev, ki jih narekuje zakonodaja. Vozilo bodo potrebovali za prevoz moštva na intervencijah in pri drugih aktivnostih društva, kot tudi za varen prevoz gasilske mladine in otrok na kvize, tekmovanja in ostala usposabljanja. V imenu GZ Ivančna Gorica sta zbrane nagovorila še podpredsednik zveze Stanislav Kralj in poveljnik zveze Lovro Markovič, ki sta se pridružila čestitkam župana Strnada.

Slovesnemu blagoslovu vozila, ki sta ga opravila domači župnik Sašo Kovač in msgr. Jože Plut, je sledila še predaja ključev, domače društvo pa je podelilo spominske zahvale prisotnim gasilskim društvom ter botrom in donatorjem, ki so kakorkoli pomagali pri nabavi vozila. Program so popestrili Mešani pevski zbor Zagradec, Tamburaška skupina Zagradec, otroška Folklorna skupina Zagradec ter citrarka Eva Medved in pevka Maruša Šušerski. Sledila je gasilska veselica z Ansamblom Dejana Vunjaka in Brendijevih barab.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …