Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 167 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 46 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 6 vlomov in 10 tatvin, s področja prometne varnosti pa so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 6 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli dva osebni vozili. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru.

Drzna tatvina:
Včeraj, okrog 10.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na območju Šiške. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da se je oškodovanka pripeljala domov z avtobusom. Pri vhodnih vratih sta do nje pristopila dva neznana moška in jo ogovorila. Eden jo je zamotil z zemljevidom, drugi pa je prijel njen voziček in ga dal na stopnice pred vhodna vrata in iz njega odtujil denarnico z vsebino. Oškodovala sta jo za nekaj sto evrov. Opis neznancev: 1: manjši, visok okoli 160 cm, izrazitih črnih kratkih las, suhe postave, kapri hlače, 2: izrazito suhe postave, 180 cm. Oba moška sta bila slabše oblečena in zanemarjenega videza.

Občane ponovno opozarjamo na samozaščitna ravnanja, še posebej, ko jih ogovorijo neznane osebe, jih »presenetijo« in s tem preusmerijo njihovo pozornost. Predmetov nikar ne puščajte brez nadzora.
Več o preventivnem ravnanju pa na tej povezavi:
Preventiva

Maraton nadzora hitrosti – ukrepi:
Na območju Policijske uprave Ljubljana so policisti v včerajšnji akciji, ki je potekala tudi v drugih evropskih državah, zabeležili 134 prekoračitev hitrosti, od tega 99 v naselju, 2 izven naselja in 12 na hitrih cestah in avtocestah. 113 voznikov so pri tem ustavili, od tega so 99 izdali plačilne nalog, 12 so izrekli opozorilo, in dvema tujima državljanoma mandatno kazen. 21 voznikom pa bodo po pošti posredovana obvestila o prekoračitvi hitrosti.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …