Domov / Lokalno / JURČIČEVA POVEST DOMEN NA MULJAVI SAMO ŠE TA KONEC TEDNA

JURČIČEVA POVEST DOMEN NA MULJAVI SAMO ŠE TA KONEC TEDNA

V letnem gledališču ob Jurčičevi domačiji na Muljavi domača gledališka skupina Kulturnega društva Josipa Jurčiča že četrto desetletje neprekinjeno uprizarja Jurčičeva dela. V letošnji gledališki sezoni je spet postavljena v gledališče pod Tokčevim borštom predstava Domen, katero bodo odigrali samo še ta konec tedna.

Jurčičeva »domača povest iz prejšnjega veka« Domen je za prenekatere literarne zgodovinarje in tudi za Jurčičeve rojake ena najboljših pisateljevih pripovedi. V njej se odvija napeta zgodba med Domnom, – človekom izredne energije, strastnim v ljubezni in sovraštvu, občutljivim za svojo čast in človeško dostojanstvo – ter njegovim izvenzakonskim očetom, pokvarjenim in surovim podeželskim graščakom Sovo. Začutite realno podobo premožnega kmeta Jurca s hčerjo Anko in osebenjice Mete, Domnove matere, utrip vaškega življenja, večer na preji, bdenje pri mrliču, »rumplanje«, fantovsko petje, lov na kmečke fante. Dogajanje živahno poganjajo »originali« – berač Urh, Špilkin Jožek in zapiti učitelj Kerševan.

Letošnjo postavitev je dramatizirala Tatjana Lampret, ki predstavo tudi režira, za imenitno sceno pa je poskrbel Dore Južna in ekipa marljivih domačinov. Publika kot vedno lahko uživa v naravnem amfiteatru na Jurčičevi domačiji.

Kdaj bodo predstave:
Petek, 8. julij 2016 ob 21. uri
Sobota, 9. julij 2016 ob 21. uri

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …