Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 171 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 58 dogodkov, s področja javnega reda in miru 57 dogodkov in s področja prometne varnosti 42 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 vlomov in 7 tatvin, s področja prometne varnosti pa so obravnavali 7 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 2 prometni nesreči, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli štiri osebna vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Vlom:
Včeraj, nekaj minut pred polnočjo je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v poslovne prostore v industrijski coni Žeje pri Komendi. Z ogledom kraja so policisti ugotovili, da je neznani storilec prerezal žičnato ograjo in tako prišel do objekta. Nato je razbil steklo na oknu pisarne, vstopil v notranjost in vlomil v dve omari-blagajni, kjer je bila spravljena gotovino. Z dejanjem je povzročil za nekaj tisoč evrov škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo.

Prometna nesreča:
Včeraj, okrog 18.45 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na Vrhniki, v kateri je bila udeležena peška. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da se je 52-letna voznica z osebnim vozilom Opel peljala iz smeri Vrhnike proti Sinji Gorici. V bližini naslova Tržaška cesta 4, je voznica ustavila pred prehodom za pešce. V trenutku, ko je z vozilom speljala, je iz smeri Stare ceste pred njeno vozilo stopila 45-letna peška. Zaradi trka je peška padla po tleh. Peška je bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Po podatkih policije je utrpela lahke telesne poškodbe. Voznici je bil izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa po 41. členu

Vlom:
Danes, nekaj minut po peti uri zjutraj smo bili obveščeni o vlomu v pekarno v centru mesta. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči vlomil skozi prodajno okno ter tako prišel v notranjost. Iz notranjosti je iz predla blagajne odtujil menjalni denar. Z dejanjem je povzročil za nekaj sto evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Zaseg električnih vodnikov:
Policisti PP Kočevje, so v sredo, 06. 07. 2016 v dopoldanskem času, na podlagi prijave občana, na območju Starega loga odkrili več kot 800 kg električnih vodnikov, ki so bili že razrezani na različne dolžine (1 do 3 m) z delno odstranjenimi izolacijskimi ovoji in tri lesene kolute. Ugotovljeno je bilo, da so bili omenjeni vodniki preko noči odtujeni na območju Škofje Loke. Policisti so omenjene predmete zasegli in jih vrnili lastniku. Zoper osumljenca sledi kazenska ovadba.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …