Domov / Slovenija/Svet / POŽAR V LOGISTIČNEM CENTRU NA VIČU

POŽAR V LOGISTIČNEM CENTRU NA VIČU

V sredo, 20. julija je v logističnem centru Pošte Slovenije na Viču v Ljubljani zagorelo na strehi objekta. Požar je izbruhnil okoli 18.30 ure, gasilci pa so se z ognjenimi zublji na razgreti pločevinasti strehi borili vse do polnoči. Temu je nato sledila še obvezna požarna straža. K sreči v požaru nihče ni bil poškodovan, so morali pa zaradi vdihovanja dima in težav s krvnim tlakom reševalci oskrbeti dve osebi.

Požar bi po prvih ugotovitveh policije povzročila napaka pri montaži izpuha agregata, torej ne gre za kaznivo dejanje. Zagorelo je na podstrešju, požar pa se je razširil na velik del ostrešja. Zgorela je izolacija, kritina in ostalo, tako da bo treba celotno ostrešje zamenjati. Delo gasilcev je bilo oteženo, saj so bile temperature izredno visoke (v Ljubljani je bilo takrat kar 34 sinj Celzija), pa tudi lokacija gašenja je bila mogoča le s strehe. Gorelo je na okoli 500 kvadratnih metrih, v času požara je bilo v logističnem centru okoli 300 delavcev, ki so jih evakuirali. Po podatkih Gasilske brigade Ljubljana je požar gasilo 119 gasilcev GB Ljubljana, PGD Trnovo, Vič, Barje, Rudnik, Kozarje, Brdo, Ljubljana-mesto, Zgornja Šiška in Tacen. V pripravljenosti so bili tudi gasilci PGD Črnuče, Šentvid in Dravlje.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …