Domov / Lokalno / NA MULJAVI SE OBNAVLJA VODOVOD

NA MULJAVI SE OBNAVLJA VODOVOD

Na Muljavi se v teh dneh izvaja obnova vodovoda. V preteklih letih je bil v Krajevni skupnosti Muljava že obnovljen cevovod skozi naselje Gorenja vas in cevovod preko Muljavskega polja proti Muljavi. Včeraj si je dela ogledal tudi župan Dušan Strnad.

Trenutno se obnavlja približno 800 metrov vodovoda na območju od začetka Muljavskega polja do novega naselja na Muljavi z navezavo na obstoječi vodovod, ki napaja naselje Oslica in se nadaljuje proti Kriško – polževski planoti. Razlogi za obnovo so pogoste okvare, prenizek tlak vode in slabša požarna varnost na tem področju.

Z obnovo vodovoda bodo izboljšane tudi hidravlične lastnosti vodovodnega sistema za Polževsko planoto. Prav tako v naselju Oslica ne bo prihajalo do tlačnih padcev v napeljavi in s tem do prekinitve dobave vode. Izboljšala se bo tudi kvaliteta pitne vode. Dela izvaja Javno komunalno podjetje Grosuplje.

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …