Domov / Lokalno / V DANAŠNJI ODDAJI KLEPET OB KAVI JE BIL GOST ŽUPAN OBČINE GROSUPLJE DR. PETER VERLIČ

V DANAŠNJI ODDAJI KLEPET OB KAVI JE BIL GOST ŽUPAN OBČINE GROSUPLJE DR. PETER VERLIČ

V današnji oddaji klepet ob kavi je bil gost župan naše občine Grosuplje dr. Peter Verlič. V tem mesecu so bile podpisane tri pogodbe. V Šmarju – Sapu se bo zgradil polni priključek, uredili se bosta dve novi krožišči, pločnik, avtobusna postajališča in javna razsvetljava. Dela so se že pričela, intenzivnejša bodo od avgusta dalje.

Sklenjena je tudi pogodba za izgradnjo Podružnične šole Polica. Rok za dokončanje je 10. mesecev. Na prvi šolski dan v četrtek 1. septembra bodo slovesno položili temeljni kamen. Prav tako je bila podpisana pogodba za izgradnjo zadrževalnika visokih voda Veliki potok.

Občina je z direkcijo Republike Slovenije za ceste uspela uskladiti in podpisati tudi tri sporazume za ureditev hodnikov za pešce in sicer na naslednjih lokacijah: od Cikave proti Šmarju – Sapu, na Malem Vrhu in skozi dela naselja Velika Račna. V tem tednu se v Udju pričenja preplastitev dela cestišča, istočasno bo urejen še poškodovani meteorni propust.

Na koncu je župan vse lepo povabil na prireditev Grosuplje v jeseni, ki bo tokrat potekala v soboto 17. septembra med 09.00 uro dopoldan in 02.00 uro zjutraj.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …