Domov / Lokalno / VABLJENI NA TRADICIONALNI ANIN SEJEM V VIŠNJI GORI

VABLJENI NA TRADICIONALNI ANIN SEJEM V VIŠNJI GORI

Turistično društvo Višnja Gora tudi letos vljudno vabi na tradicionalni 19. Anin sejem, ki bo potekal, od petka 29. julija do nedelje 31. julija 2016, na Mestnem trgu v Višnji Gori.

V petek, ob 20. uri, bo v Mestni hiši potekalo odprtje razstave klekljanjih izdelkov skupine »Polžkice« in ročnih del skupine žena iz Višnje Gore, ki ustvarjajo v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica. Program bo popestril nastop tenorista Miloša Genoria.

V soboto, ob 19.30 uri, bo v mestni cerkvi sv. Ane sveta maša, po njej pa koncert Višnjanskih fantov z gostjo Manco Pirc. Ob 20.30 uri bo za dobro voljo na Mestnem trgu poskrbel legendarni Daniel Popovič.

V nedeljo, od 08. ure dalje, bo potekalo tradicionalno veselo sejemsko dogajanje. Med številne stojnice, starodobnike, jezdece na konjih in konjske vprege so bodo pomešali tudi pravi vitezi, piranski meščani, lajnar in slavna mestna sodnija s kozlovsko sodbo. Pripravljen je tudi kotiček za najmlajše. Za gostinsko ponudbo bodo poskrbeli domači gasilci. Vabljeni v Višnjo Goro, Slovensko pravljico.

Prireditev organizira Turistično društvo Višnja Goro v sodelovanju s Prostovoljnim gasilskim društvom Višnja Gora, Turističnim društvom Polževo, Planinskim društvom Polž Višnja Gora in Mestnim kopališčem Višnja Gora. Prireditev omogočajo Občina Ivančna Gorica, Krajevna skupnost Višnja Gora in Turistična zveza Slovenije.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …