Domov / Lokalno / DEVETDESET LET AMALIJE SKUBIC IZ STIČNE

DEVETDESET LET AMALIJE SKUBIC IZ STIČNE

Danes je župan Dušan Strnad v Domu starejših občanov Grosuplje obiskal občanko Amalijo Skubic iz Stične, ki je dopolnila okrogli jubilej devetdeset let. Ob tej priložnosti ji je zaželel predvsem veliko zdravja in še na mnoga leta.

Slavljenka, po domače Cukarjeva Malči iz »Gradička«, se je rodila 29. julija leta 1926 v Lukovku v občini Trebnje, v premožni kmečki družini šestih otrok, očetu Janezu in materi Amaliji Miklič. Že kot otrok je rada zahajala v Stično k teti Tončki in stricu Ludviku Gabrijelu, kjer je pomagala v gostilni. Med drugo svetovno vojno se je vrnila domov v Lukovek, takoj po njej pa se zopet vrnila v Stično, kjer je delala kot natakarica. Tam je spoznala bodočega moža Alojzija, s katerim sta se leta 1950 poročila, si ustvarila dom in družino. Rodila sta se njima sinova Luka in Alojzij. V prostem času se je Malči ukvarjala z vrtnarjenjem in vzgojo balkonskega cvetja, še posebej nageljnov. Kot nam je zaupala jih je v dobrih časih bilo celo za t.i. Klasjev rekord.

Po poškodbi je od marca letos, svoj dom zamenjala za upokojenski dom v Grosuplju, kjer pa se še kako rada razveseli obiska svojih štirih vnukov in dveh pravnukinj.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …