Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 434 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 128 dogodkov, s področja javnega reda in miru 163 dogodkov in s področja prometne varnosti 151 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 16 vlomov in 24 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 33 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 12 prometnih nesreč, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 9 vozil, od tega 4 mopede in 5 osebnih vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 60 krat na javnem kraju in 17 krat v zasebnem prostoru.

Delovna nesreča:

29.07.2016 nekaj pred pol deseto zjutraj je bila PU Ljubljana obveščena o delovni nesreči v Ložu, kjer naj bi delavec padel s strehe in se huje poškodoval. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je delavec, drž BiH, opravljal redni servis klimatskih naprav, ki se nahajajo na strehi podjetja. Dela je opravljal skupaj z drugim delavcem. Poškodovani delavec je med delom stopil na plastični prepustnik svetlobe, ki se je pod njegovo težo zlomil in padel 9 metrov globoko na betonska tla, kjer je obležal. Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe. Dogodek nima elementov kaznivega dejanja. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Vlom v stanovanje:

29. 07. 2016 nekaj po 23. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanje na Resljevi ulici v Ljubljani. Neznani storilec je v času daljše odsotnosti lastnikov, vlomil skozi okno in iz notranjosti odtujil nakit. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj sto evrov.

Drzna tatvina:

30. 07. 2016 okrog 3.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na počivališču Barje. Policisti so ugotovili, da sta oškodovanca, tujca v tranzitu, spala v vozilu. Medtem je na okno vozila potrkal neznani moški, močnejše postave, visok, svetlih las, in jima kazal, da je nekaj narobe s pnevmatiko, zaradi česar sta oba z ženo izstopila. Neznanec je takrat izkoristil nepazljivost oškodovancev in iz vozila odtujil torbico z vsebino. Oškodoval ju je za približno 4000 evrov.

Vlom v mesnico:

30. 07. 2016 nekaj po 6. uri smo bili obveščeni o vlomu v mesnico na območju Bežigrada. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec preko noči vlomil skozi stranska vrata in iz notranjosti odtujil denar, mesne izdelke, tehtnico ter ledomat. Z dejanjem je povzročil za približno 3000 evrov škode.

Vlom v bencinski servis:

30. 07. 2016 nekaj pred polnočjo, je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v bencinski servis na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da so vsaj trije neznanci poskušali vlomiti v prostore bencinskega servisa, kar pa jim ni uspelo. Nato so na zunanji strani bencinskega servisa razbili steklo trgovinskega dela in iz notranjosti trgovine in odtujili večjo količino cigaret. Z dejanjem je nastalo za nekaj tisoč evrov škode.

Nedovoljen prehod čez državno mejo:

Policisti PU Ljubljana so danes, 01. 08. 2016 v jutranjih urah na območju naselja Osilnica izsledili 13 tujcev, domnevno državljanov Sirije. Postopki v zvezi ugotavljanja nedovoljenega prehoda čez državno mejo, še potekajo. Več informacij bomo posredovali, ko bodo postopki zaključeni.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …