Domov / Lokalno / V VIŠNJI GORI SE JE ODVIJAL ŽE 19. ANIN SEJEM

V VIŠNJI GORI SE JE ODVIJAL ŽE 19. ANIN SEJEM

Turistično društvo Višnja Gora je skupaj z ostalimi krajevnimi društvi, od petka 29. julija do nedelje 31. julija pripravilo niz kulturnih in zabavnih prireditev v starem mestnem jedru, ki jih je združilo pod okrilje tradicionalnega 19. Aninega sejma. Tudi letos je na god svete Ane v Višnjo Goro privabilo veliko obiskovalcev.

V petek, 29. 07. 2016, je v Mestni hiši v Višnji Gori potekalo odprtje razstave klekljanjih izdelkov skupine »Polžkice« in ročnih del skupine žena iz Višnje Gore, ki ustvarjajo v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje Ivančna Gorica. Program so popestrili violončelistki Sara in Nina Groznik ter tenorist Miloš Genorio ob spremljavi harmonikarja Janeza Goršiča.

Dan kasneje je v mestni cerkvi sv. Ane potekala sveta maša, po njej pa koncert Višnjanskih fantov z gostjo Manco Pirc. Program se je nadaljeval na Mestnem trgu, kjer je za dobro voljo poskrbel legendarni pevec Daniel Popovič.

Slovesno sejemsko odprtje pa je potekalo v nedeljo dopoldan. Po obeh svetih mašah so zbrani pred mestno cerkvijo sv. Ane prisluhnili kulturnemu programu, ki ga je povezoval predsednik Občinske turistične zveze Pavle Groznik. Z mimohodom so se predstavili kulčarji iz Ivančne Gorice, višnjanski konjarji s konjskimi vpregami ter vozniki in razstavljavci starodobnih avtomobilov in motorjev. Med številnimi stojnicami so se pomešali tudi pravi vitezi, Martin Krpan, piranski meščani, lajnar, terice iz TD Škofljica in slavna mestna sodnija s kozlovsko sodbo. Poskrbljeno pa je bilo tudi za naše najmlajše.

Po besedah enega od glavnih organizatorjev Jožeta Grosa, predsednika višnjanskega turističnega društva je tradicija tista, ki že devetnajsto leto pripomore k prepoznavnosti Aninega sejma. »Če hočemo zagotoviti pestrost, moramo k sodelovanju povabiti čim širši krog ponudnikov in s tem predstaviti našo deželo tukaj v Višnji Gori. Tako imamo danes na sejmišču razstavljavce vse od Prekmurja do Pirana«, je še dodal Gros.

Reden obiskovalec tradicionalnega sejma je tudi župan Občine Ivančna Gorica in sokrajan Višnje Gore Dušan Strnad. Veseli ga, da se stari del Višnje Gore iz leta v leto spreminja na boljše. »Občina Ivančna Gorica in Krajevna skupnost Višnja Gora se trudita, da z vlaganji v infrastrukturo ponovno naselimo »meščane« in jim omogočimo, da odprejo svoje delavnice in obrti, tako kot je bilo tu nekoč. Lahko rečem, da je Višnja Gora eden izmed vodilnih biserov Občine Ivančna Gorica in ravno s prihodom turizma damo krajanom dodaten zaslužek«, je še dodal Strnad.

Fotogalerija 1

Fotogalerija 2

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …