Domov / Slovenija/Svet / BELGIJSKI MLADIČ PANDE OBELEŽUJE DVA MESECA IN PRIDNO NABIRA KILOGRAME

BELGIJSKI MLADIČ PANDE OBELEŽUJE DVA MESECA IN PRIDNO NABIRA KILOGRAME

Mladič pande, čigar rojstvo v belgijskem živalskem vrtu je poželo veliko navdušenja, je še naprej deležen precejšnje pozornosti. Na spletni strani živalskega vrta so objavili nove fotografije malega pande, ki je prav danes dopolnil dva meseca. Mladiček, ki še nima imena, je že odprl oči in tehta krepka dva kilograma in pol, so sporočili.

Mali panda je potomec samice Hao Hao in njenega partnerja Xing Huija, na svet pa je privekal 2. junija v živalskem vrtu Pairi Daiza, ki se nahaja okoli 50 kilometrov jugozahodno od Bruslja. Rojstvo mladiča orjaške pande v ujetništvu velja za pravi mali čudež, saj pande v ujetništvu zelo redko zanosijo. Mladič se je skotil tri mesece po tistem, ko so njegovo mamo Hao Hao umetno osemenili. Ob rojstvu je tehtal vsega 171 gramov.

Mladiča, ki je na svet prišel brez dlake in slep, so v živalskem vrtu ob rojstvu opisali kot “malo rožnato klobasico”. Trenutno je še brez imena, zato ga kličejo kar “Baby P” (dojenček P). Malemu nadobudnežu sicer še ni dovoljeno oditi na plano, se bo pa lahko kmalu pridružil svoji mami v pandji kletki, so še zapisali na spletni strani živalskega vrta.

Hao Hao in njen samec sta v belgijski živalski vrt prišla leta 2014 iz Kitajske. Belgija je tretja država za Avstrijo in Španijo, ki se lahko pohvali z uspešnim rojstvom pandjega mladiča v ujetništvu. Po podatkih Svetovnega sklada za naravo (WWF) iz leta 2014 v divjini živi le še okoli 1864 orjaških pand, pretežno v kitajskih provincah Sečuan, Shaanxi in Gansu.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …