Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 68 dogodkov, s področja javnega reda in miru 60 dogodkov in s področja prometne varnosti 43 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 7 vlomov in 9 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 7 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 4 prometne nesreče, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 3 osebna vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Nedovoljen prestop državne meje:

Kot smo poročali že v včerajšnji kroniki so bili policisti 01. 08. 2016 v jutranjih urah s strani občanov obveščeni, da se pri naselju Osilnica nahaja 10 do 12 oseb, za katere sumijo da so tujci. Policisti so sprva izsledili 11 oseb, nato pa še dve osebi v naselju Čačiči. Gre predvsem za državljane Sirije, dva državljana Libije in enega državljana Iraka. Od tega je bilo 12 moških (4 mladoletni) in 1 ženska. Vsi tujci, razen enega, ki je bil zaradi zdravstvenih težav odpeljan v UKC Ljubljana, so zaprosili za azil in so bili po končanem postopku nastanjeni v Azilnem domu. V času postopka v Osilnici je bil ustavljen in kontroliran 22-letni drž. Srbije, voznik kombiniranega vozila Opel Vivaro. Glede na okoliščine in zbrana obvestila so obstajali utemeljeni razlogi za sum, da je ravno on pripeljal omenjene tujce. Policisti zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nedovoljeno prehajanje meje, ki ga je osumljen državljan Srbije, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po zbranih obvestilih zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Drzna tatvina:

Včeraj okrog 12.30 ure smo bili obveščeni o drzni tatvini na območju Šiške. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je istega dne okoli 11. ure do oškodovanca prišel neznani moški in ga s pretvezo, da bodo gradili daljnovod, zvabil iz hiše na vrt. V času njegove odsotnosti so drugi storilci izkoristili priložnost in iz hiše odtujili denar in nakit. Z dejanjem so lastnika oškodovali za približno 2000 evrov.

Vlom v stanovanje:

Včeraj, okrog 18.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanje na Kvedrovi cesti v Ljubljani. Tekom dneva je neznani storilec poškodoval cilindrični vložek vhodnih vrat in tako prišel v notranjost stanovanja, od koder je odtujil denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj sto evrov.

Prometna nesreča:

Včeraj nekaj po 12. uri je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je pripetila na Peruzzijevi ulici v križišču z ulico knezov Štradon v Ljubljani. Z ogledom kraja nesreče je bilo ugotovljeno, da je nesrečo zaradi nepravilne smeri vožnje in vožnje po nepravi površini, povzročil mladoletni kolesar (17), ki je v nesreči utrpel lahke telesne poškodbe. V nesreči je bil udeležen še 21-letni voznik osebnega vozila Peugeot. Zoper povzročitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Postopek s tujci:

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Ljubljana so na Njegoševi ulici v Ljubljani imeli v postopku dva državljana Romunije, ki so jih zalotili pri storitvi prekrška nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov, ko sta mimoidoče pod pretvezo, da sta gluhonema, nagovarjala in prosila za denar, se jim postavljala na pot, tako da so se le-ti zgražali nad njunim početjem. Ker sta bila oba tujca že večkrat obravnavana in kaznovana za tovrstne prekrške, sta bila oba z obdolžilnim predlogom privedena k sodniku za prekrške, ki jima je izrekel globo (105 evrov za vsakega) in stransko sankcijo – izgon tujca iz države za dobo treh let ter odvzem vseh denarnih sredstev, pridobljenih s pobiranjem prostovoljnih prispevkov. Tujca sta bila iz države odstranjena na mejnem prehodu Dolga vas.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …