Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 175 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 72 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 vlomov in 10 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 5 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 3 prometne nesreče, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov zasegli 1 osebno vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Zaseg orožja:

Grosupeljski policisti so včeraj v okolici Grosupljega opravili hišno preiskavo na podlagi odredbe sodišča pri 19-letnemu moškemu zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje po 135. členu KZ-1C. Pri hišni preiskavi so policisti našli dve pištoli in več kot 200 nabojev različnih znamk in kalibra. Za orožje osumljeni ne poseduje ustreznih listin. Zoper njega bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Osumljeni je že bil obravnavan za premoženjska kazniva dejanja.

Zaseg prepovedane droge:

Policisti PP Ljubljana Center so včeraj v dopoldanskem času imeli v postopku 44-letnega moškega iz Ljubljane, pri katerem so našli 74 tablet Ksalol in 28 tablet Sanval. Za nujno potreben čas so mu odvzeli prostost in na podlagi pridobljene odredbe za hišno preiskavo le to izvedli. Pri hišni preiskavi so našli še 147 tablet Ksalol, ki so bile še zapakirane v originalne farmacevtske embalaže. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po čl. 186. členu KZ-1C. Osumljeni še ni bil kaznovan za tovrstna kazniva dejanja.

Požar:

Včeraj, nekaj po pol deveti uri zvečer je bila PU Ljubljana obveščena o požaru gospodarskega poslopja v naselju Glogovica. Na kraju so intervenirali gasilci, ki jim je uspelo požar pogasiti in policisti, ki so zavarovali kraj dogodka. Po do sedaj znanih ugotovitvah je prišlo do vžiga sena, od koder se je požar razširil na ostrešje. Pogorela je kmetijska mehanizacija, živali (3 konje) pa so uspeli pravočasno rešiti. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan. Ogled kraja požara še poteka, zato več informacij ta trenutek ne moremo posredovati.

Prometna nesreča:

Včeraj, okrog 20.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami na območju Hrastnika, v kateri je bil udeležen otrok kolesar. Z ogledom kraja prometne nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila VW vozil po cesti Hermana Debelaka po klancu navzgor. Pri tem je v pripeljal do nepreglednega levega ovinka zaradi česar je zmanjšal hitrost. Takrat je iz nasprotne smeri po klancu navzdol s kolesom pripeljal otrok in trčil v vozilo, katerega voznik se je takrat že zaustavil. Otrok v času prometne nesreče ni uporabljal zaščitne čelade. Utrpel je lahke telesne poškodbe.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …