Domov / Slovenija/Svet / SLOVENIJA BO DOBILA 3,2 MILIJONA EVROV

SLOVENIJA BO DOBILA 3,2 MILIJONA EVROV

Evropski socialni sklad bo za razvoj slovenskega javnega elektronskega arhiva e-ARH.si prispeval 3,2 milijon evrov, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Projekt bo skrbel za arhivsko e-gradivo, njegovo dolgoročno ohranjanje in povečevanje dostopnosti gradiva.

Projekt zagotavlja storitve s področja e-arhiviranja, kot so prevzem elektronskega arhivskega gradiva od ustvarjalcev, dolgoročno ohranjanje po načelih varne dolgoročne hrambe in zagotavljanje nadaljnje uporabe arhivskega gradiva.

V Arhivu RS se bodo posvetili nadaljnjemu razvoju sistema e-ARH.si. Osredotočali se bodo predvsem na dolgoročno ohranjanje arhivskega gradiva, kot so avdio in video vsebine, e-pošta, spletne strani, družbena omrežja, prostorski podatki in 3D modeli. Posebno pozornost bodo namenili dostopu in nadaljnji uporabi arhivskega gradiva vsem bodočim uporabnikom, so še zapisali v sporočilu za javnost.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …