Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-tih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 170 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 69 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 vlomov in 9 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 11 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 3 prometne nesreče, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno, v kateri je oseba utrpela hude telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 4 osebna vozila in en moped. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Prometna nesreča:

04. 08. 2016 ob 08.30 se je na Celovški cesti v križišču s Korenčanovo ulico v Ljubljani pripetila prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti v križišču, v kateri se je ena oseba hudo telesno poškodovala, ena pa lahko. Na vozilih je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni znaša približno 800 evrov. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobil Opel vozil po Celovški cesti in v križišču s Korenčanovo ulico pri zeleni luči na semaforju zavijal desno na Korenčanovo ulico. V tistem trenutku pa je pravilno po prehodu za kolesarje preko vozišča Korenčanove ulice iz kolesarske steze pripeljal voznik kolesa s pomožnim motorjem. Med njima je prišlo do trčenja, zaradi česar je voznik izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču, prav tako njegova potnica. Voznik in potnica sta se telesno poškodovala (on lahko, potnica huje) in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v ljubljanski klinični center. Prav tako je bila zaradi slabega počutja z reševalnim vozilom odpeljana potnica v osebnem vozilu. Pri vozniku kolesa z motorjem je bila ugotovljena prisotnost alkohola v krvi, zaradi česar mu je bil izdan plačilni nalog. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Promet na Korenčanovi ulici v križišču s Celovško cesto je bil v celoti zaprt do 10. ure in preusmerjen.

Tatvina iz avtodoma:

04. 08. 2016 okrog 07.15 ure je bila PU Ljubljana obveščena o tatvini iz avtodoma na počivališču Barje. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec preko noči iz odklenjenega avtodoma, v katerem je spal tujec v tranzitu (drž. Slovaške), odtujil mobilni telefon in denar. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 600 evrov.

Zaseg orožja:

Policisti PP Ljubljana Bežigrad so 03. 08. 2016 na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljencu kaznivega dejanja grožnje. Pri hišni preiskavi so zasegli pištolo in 24 nabojev. Za omenjeno orožje ne poseduje ustrezne orožne listine, zaradi česar bo zoper 49-letnega Ljubljančana uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o orožju ter kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja grožnje.

Zaseg vozila:

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana so v večernem času zaradi neuporabe varnostnega pasu med vožnjo na Verovškovi ulici ustavljali voznika osebnega avtomobila R Clio, ki pa znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno vožnjo nadaljeval proti Litostrojski. Policisti so zapeljali za njim in ga večkrat poskušali ustaviti, vendar voznik tega ni upošteval, nakar jim ga je na Litostrojski pri hišni št. 10 uspelo zaustaviti. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da 27-letni voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je bila s strani sodišča izrečena sankcija prenehanja veljavnosti. Vozilo so policisti zasegli, zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog po 50. členu Zakona o voznikih, za ostale prekrške po Zakonu o pravilih cestnega prometa pa plačilni nalog.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …