Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 463 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 162 dogodkov, s področja javnega reda in miru 146 dogodkov in s področja prometne varnosti 132 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop, 1 drzno tatvino, 21 vlomov in 21 tatvin, s področja prometne varnostni pa so obravnavali 28 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 3 prometne nesreče, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno, v kateri je oseba utrpela hude telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 4 osebna vozila in dva KZM. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 34 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru. Policisti so intervenirali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju odvzeli prostost.

Postopek s tujcem, odstranitev iz države:

Policist PPIU Ljubljana so 05. 08. 2016 ob 12.45 pri eni od trgovin na Betettovi ulici v Ljubljani, neposredno zaznali prekršek vsiljivega beračenja s strani drž. Romunije. Ker je bil že 4 x v zadnjih dveh letih obravnavan za tovrstne prekrške in je obstajala bojazen, da bo s prekrški nadaljeval, je bil z obdolžilnim predlogom in predlogom izgona tujca iz države ter odvzema pridobljenih sredstev z beračenjem, priveden k sodniku za prekrške. Sodišče je izdalo sodbo z izrekom stranske sankcije izgona tujca iz države za dobo 3 let in odvzem vseh denarnih sredstev pridobljenih z beračenjem ter takojšnjo izvršitvijo sodbe. Kršitelj je bil odpeljan na mejni prehod Dolga vas, kjer je bil odstranjen iz države.

Vlom v hišo:

05. 08. 2016 okrog 17.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v hišo v naselju Vinje. Z ogledom kraja kaznivega dejanja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata in iz notranjosti odtujil denar in nakit. Z dejanjem je lastnika oškodoval za nekaj sto evrov.

Nasilje v družini:

05. 08. 2016 okrog 19. ure je bila PU Ljubljana obveščena o sumu kaznivega dejanja nasilja v družini v okolici Ljubljane. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih okoliščin, so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, ki pa ga osumljeni ni upošteval. Slednji je z grožnjami oškodovancu nadaljeval pri tem pa se nedostojno vedel tudi do policistov. Zaradi nevarnosti, da bi svoje grožnje uresničil, so policisti osumljencu odvzeli prostost. Po končanem postopku je bil skupaj s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Vlom v gostinski lokal:

06. 08. 2016 nekaj po 6. uri zjutraj je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v gostinski lokal v okolici Litije. Neznani storilec je preko noči vlomil skozi vhodna vrata in iz notranjosti odtujil cigarete ter denar. Z dejanjem je povzročil za približno 800 evrov škode.

Rop:

06. 08. 2016 okrog 23. ure je bila PU Ljubljana obveščena o ropu na območju parka Tivoli. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da sta do oškodovanca izza hrbta pristopila dva neznana moška. Eden od njiju ga je potisnil, tako da je padel po tleh, nato pa sta mu s silo odtujila torbo z vsebino. V dogodku je utrpel lahke telesne poškodbe (udarnine), zaradi česar je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana.

Poskus vloma, prijeta storilca:

07. 08. 2016 nekaj pred polnočjo je občan poklical na 113 in naznanil, da neznani moški poskuša vlomiti v kolesarnico na Moškričevi ulici v Ljubljani. Policisti so nemudoma odšli na kraj in v neposredni bližini prijeli 29-letnega osumljenca. Policisti so ugotovili, da je osumljeni najprej pokušal vlomiti na stopnišče stanovanjskega bloka na Moškričevi ulici, kar pa mu ni uspelo. Zato je pristopil še do zunanjih vrat kolesarnice in tudi tukaj poskušal vlomiti, vendar mu tudi to ni uspelo. Policisti so mu za nujno potreben čas odvzeli prostost. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

Drzna tatvina:

07. 08. 2016 okrog 3.20 ure je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka tujka v tranzitu. Slednja je s partnerjem počivala v svojem vozilu, ko je na okno vozila potrkal neznani moški in ju opozoril na pnevmatiko na vozilu. Ko sta izstopila iz vozila in preverjala pnevmatiko, je njuno nepazljivost izkoristil drugi moški in iz vozila odtujil torbico z vsebino (slednje je ugotovila šele ko sta se neznanca odpeljala). Oškodovana je za približno 1000 evrov. Istega dne je bila PP Domžale obveščena, da je občan ob cesti v Krtini našel torbico. Pri pregledu je bilo ugotovljeno, da gre za odtujeno torbico tujke, v kateri so bili vsi predmeti razen denarja. Policisti nadaljujejo z delom.

Prometna nesreča med vlakom in osebnim vozilom, brez telesnih poškodb:

07. 08. 2016 okrog 17. ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči pri železniški postaji Mlačevo, kjer je vlak trčil v osebno vozilo. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila Daewoo vozil po lokalni cesti iz smeri Velikega Mlačevega proti Žalni in pri železniški postaji Mlačevo prečkal nivojski prehod brez zapornic. Pred prehodom se je ustavil pogledal v obe smeri, nato pa zapeljal na prehod, pri čemer je spregledal vlak iz smeri Višnje Gore. Pri tem je vlak trčil v vozilo. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, nastalo pa je za približno 5500 evrov škode. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:

07. 08. 2016, okrog 18.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila na območju naselja Kandrše. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil motorist. V nesreči je bila udeležena še potnica na motorju, ki je utrpela lahke telesne poškodbe, motorist pa je bil zaradi hudih poškodb s helikopterjem prepeljan v UKC Ljubljana. V nesreči je nastalo za približno 5000 evrov materialne škode.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …