Domov / Lokalno / SOBRAČE BOGATEJŠE ZA GASILSKI KOMBI

SOBRAČE BOGATEJŠE ZA GASILSKI KOMBI

Prvo nedeljo v avgustu je Prostovoljno gasilsko društvo Sobrače slovesno prevzelo gasilsko vozilo Renault Master Combi GVM-1 za hitro posredovanje ob morebitnih nesrečah in za prevoz gasilcev ter nujne reševalne opreme. Gasilci enega manjših gasilskih društev v naši občini želijo, da jim bo vozilo dobro služilo tako v gasilske kot družbene namene.

Slovesni prevzem se je začel s svečano parado in slovesnostjo pod velikim šotorom pred gasilskim domom. Nakup gasilskega vozila za prevoz moštva je bila nuja pri operativnem delu in prevozu gasilskega moštva. Novo vozilo, sicer staro že 10 let, so Sobračani kupili pri prijateljskem društvu Gornji Grad. Kot je dejala predsednica PGD Sobrače Helena Adamlje, si vsak kupi kar lahko in kar zmore. Z veseljem pove, da so ponosni na njihovo novo pridobitev. Ob zaključku se je še zahvalila vsem posameznikom, ki so se angažirali pri nabavi in tehnični brezhibnosti vozila. Zadovoljstvo nad nabavo vozila je izrazil tudi tamkajšnji poveljnik Drago Lokar, ki je dejal, da vozilo sicer še ni v celoti opremljeno, zato bodo morali zbrati še določena sredstva.

V imenu Gasilske zveze Ivančna Gorica je zbrane nagovoril poveljnik Lovro Markovič, ki se je vsem Sobraškim gasilcem zahvalil za dosedanje opravljeno delo, čestital za novo pridobitev ter se obenem zahvalil vsem krajanom Krajevne skupnosti Sobrače za njihovo pomoč pri realizaciji nabave vozila. Kot se za takšno priložnost spodobi, je potekala tudi simbolična izročitev ključa vozila, ki ga je tamkajšnja predsednica gasilcev izročila poveljniku, ta pa skrbniku vozila Alojzu Končarju, ki bo skrbel, da bo vozilo vedno brezhibno pripravljeno. Blagoslov vozila pa je opravil šentviški župnik Izidor Grošelj.

Za popestritev programa so ob zaključku poskrbeli prijatelji iz PGD Gornji Grad, saj so na prevzem vozila s seboj pripeljali starodobno opremo, ki jim je v starih časih pomagala v boju proti ognju. Številnim obiskovalcem so prikazali vajo gašenja z eno najstarejših ročnih brizgalnih črpalk v Sloveniji, s katero vrli veterani PGD Gornji Grad še vedno tekmujejo z njo. S praktičnim prikazom so se lahko preizkusili tudi drugi obiskovalci. Nadaljevalo se je z družabnim srečanjem z ansamblom Krjavelj in tekmovanjem v vlečenju vrvi.

Fotogalerija 1

Fotogalerija 2

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …