Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-tih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 189 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 54 dogodkov, s področja javnega reda in miru 47 dogodkov in s področja prometne varnosti 74 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop, 6 vlomov in 9 tatvin, s področja prometne varnosti pa so obravnavali 17 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 3 prometne nesreče, v kateri so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno, v kateri je oseba utrpela hude telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 2 osebni vozili in dva mopeda. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 4 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Rop:

Danes v jutranjih urah, okrog 03.20 ure, smo prejeli prijavo tujca (48-letni drž. Velike Britanije), ki je bil okraden s strani dveh neznanih moških na Slovenski cesti. Ko sta pristopila do njega, ga je eden vprašal za cigaret. Ker se oškodovanec zanju ni zmenil, mu je drugi poskušal odtujiti nahrbtnik, ki ga je imel odloženega na tleh. Oškodovanec je nahrbtnik pri tem prijel, takrat pa ga je prvi neznani moški, ki ga je vprašal za cigaret, udaril v predel obraza. Po dejanju sta skupaj zbežala z odtujenim nahrbtnikom. Oškodovanec je stekel za njima, vendar ju ni dohitel. V dogodku ni utrpel telesnih poškodb, oškodovan pa je za približno 200 evrov.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:

Policisti PU Ljubljana so včeraj obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila na mestni ulici Štula nekaj minut po 23. uri. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so ugotovili, da je 52-letni kolesar vozil po mestni ulici Štula v naselju Ljubljana iz smeri Prušnikove ulice proti Ulici pregnancev in pri naslovu Štula 13, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil prometno nesrečo. Kolesar med vožnjo ni uporabljal kolesarske čelade, prav tako pa je bila pri njemu ugotovljena prisotnost alkohola nad zakonsko dovoljeno mejo (0,52 mg/l). S kraja je bil z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel hude telesne poškodbe, ni pa življenjsko ogrožen.

Poskus vloma v društvo:

PU Ljubljana je bila včeraj okrog 15.30 ure obveščena o poskusu vloma v prostore društva na ulici Cesta dveh cesarjev. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec v času od sobote, poskušal vlomiti v prostore društva, tako da je poškodoval cilindrični vložek ključavnice, vendar mu vrat ni uspelo odpreti in je od dejanja odstopil. Z dejanjem je kljub temu povzročil za nekaj deset evrov škode.

Poskus vloma v stanovanje:

Včeraj, okrog 20.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o poskusu vloma v stanovanje na Šišenski cesti v Ljubljani. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je neznani storilec tekom vikenda vlomil skozi vhodna vrata stanovanja, tako da je poškodoval cilindrični vložek ključavnice, pregledal notranjost stanovanja, nato pa iz neznanega vzroka odstopil od dejanja. Z dejanjem je povzročil za nekaj deset evrov škode.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …