Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-tih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 161 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 66 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 52 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 drzno tatvino, 7 vlomov in 11 tatvin. S področja prometne varnostni so obravnavali 20 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda, 5 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe in eno prometno nesrečo, v kateri je oseba utrpela hude telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 3 osebna vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Prijeti storilec drzne tatvine:

Včeraj, okrog 09.20 ure je na interventno številko 113 poklical občan in povedal, da je bil priča dogodka na Derčevi ulici, v katerem je neznani moški okradel žensko in zbežal, Na podlagi opisa in smeri bega, ki ga je posredoval občan, so policisti storilca prijeli na Celovški cesti. Med begom je slednji odvrgel torbico, ki je bila pri pregledu terena najdena v kontejnerju. Policisti so za nujno potreben čas odvzeli prostost 35-letnemu moškemu. Po končanem postopku je bil izpuščen, zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. Oškodovanki so bili odtujeni predmeti vrnjeni, v dogodku pa po podatkih policije ni bila telesno poškodvana.

Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami:

Včeraj, okrog 07.00 ure, se je na lokalni cesti Dobovec – Trbovlje pripetila prometna nesreča domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, v kateri je ena oseba utrpela hude telesne poškodbe. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je 55-letna voznica osebnega vozila Seat vozila po lokalni cesti od naselja Dobovec proti Trbovljam. Pri vožnji po klancu navzdol iz ravnine v levi nepregledni ostri ovinek, ni prilagodila hitrosti in načina vožnje, saj je kljub zaviranju zapeljala preko peščene bankine ob desnem robu vozišča, trčila v jekleno varnostno ograjo in zapeljala preko nje po strmem pobočju v dolino, pri čemer se je vozilo večkrat prevrnilo in obstalo na strmem težko dostopnem terenu. V nesreči je voznica utrpela hude telesne poškodbe. V reševanje je bila zaradi težko dostopnega terena vključena tudi gorska reševalna služba.

Prometna nesreča, poziv pričam z zaprosilom:

Policisti Postaje prometne policije Ljubljana obravnavajo prometno nesrečo, ki se je pripetila včeraj, nekaj po 17. uri, na avtocesti pri kraju Višnja Gora v smeri Novega mesta. Po do sedaj zbranih obvestilih sta bila v nesreči udeležena voznik osebnega vozila Toyota in voznik vlečnega vozila Mercedes Benz. Vzrok za prometno nesrečo je v vožnji z neprilagojeno hitrostjo. Voznik vlečnega vozila je utrpel lahke telesne poškodbe. V času ogleda kraja in odpravljanja posledic prometne nesreče sta bila sprva zaprta vozni in prehitevalni pas, promet pa je potekal po odstavnem pasu, zaradi česar so nastajali zastoji (približno 3 km kolone). Promet je bil ponovno sproščen nekaj po pol deveti uri zvečer. V zvezi razjasnitve okoliščin omenjene prometne nesreče, naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo na interventno številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na telefonsko številko 01 583 88 20.

Vlom v vozili:

Včeraj v večernem času je bila PU Ljubljana obveščena o dveh vlomih v vozilo, in sicer je bilo vlomljeno v osebno vozilo BMW na območju Škofljice, od koder je neznani storilec odtujil sončna očala, ter v kombinirano vozilo Fiat Ducato na Linhartovi ulici v Ljubljani, od koder je bila odtujena navigacijska naprava in trojni avtomobilski ključi drugih vozil. V osebno vozilo je neznani storilec vlomil tako, da je razbil steklo na prednjih desnih vratih, na kombiniranem vozilu pa je poškodoval ključavnico na prednjih desnih vratih. Nastalo je za približno 1500 evrov skupne materialne škode.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …