Domov / Lokalno / PRIMOŽ JERALIČ IZ IVANČNE GORICE NA PARAOLIMPIJSKH IGRAH V RIU

PRIMOŽ JERALIČ IZ IVANČNE GORICE NA PARAOLIMPIJSKH IGRAH V RIU

Letos avgusta so v Braziliji v Riu de Janeiru potekale poletne olimpijske igre, sinoči pa so se začele še 15. paraolimpijske igre za gibalno ovirane športnike. Šport invalidov iz leta v leto dobiva pomembnejše mesto v družbi. To si športnice in športniki zaslužijo. Predvsem zaradi rezultatov, ki jih beležijo, pa tudi zato, ker s tako voljo in željo premagujejo kilometre, metre, sekunde.

Slovensko izbrano vrsto zastopa osem športnikov invalidov, med katerimi je tudi občan občine Ivančna Gorica, Primož Jeralič, ročni kolesar v kategoriji H5, ki ga lahko dnevno srečujemo po cestah naše občine. 33-letni parakolesar bo v Riu nastopil na prvih paraolimpijskih igrah in sicer se bo pomeril v kronometru (sreda, 14. septembra ob 13. uri) in cestni dirki (četrtek, 15. septembra ob 14.30 uri), dolgi 60 kilometrov. Kot je za spletni portal Siol Sportal dejal, je njegov cilj uvrstiti se med prvo deseterico. Več o njegovi življenjski izkušnji si lahko preberete prav na spletnem portalu Sportal.

Župan Dušan Strnad s sodelavci Primožu želi čim boljšo uvrstitev na njegovih prvih paraolimpijskih igrah in seveda srečen povratek domov.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …