Domov / Lokalno / DEVETDESET LET IVANE MARINČIČ IZ METNAJA

DEVETDESET LET IVANE MARINČIČ IZ METNAJA

V petek, 26. avgusta, je župan Dušan Strnad obiskal gospo Ivano Marinčič iz Metnaja, ki je nedavno dopolnila visok življenjski jubilej 90 let. Ob tej priložnosti ji je zaželel še veliko zdravja in obilo prijetnih trenutkov v krogu svojih najbližjih.

Slavljenka Ivana, se je rodila 23. avgusta 1926 v Metnaju, v družini sedmih otrok, očetu Jožetu in mami Jožefi Pajk. Leta 1954 se je poročila z Milanom Marinčičem in skupaj sta živela 55 let, do njegove smrti leta 2011. Ivanka je celo življenje preživela na kmetiji na kateri je gospodarila modro in preudarno, mož pa je bil zaposlen na železnici. Rodila sta se jima hčerka Mojca in sin Milan.

Danes ima Ivanka štiri vnuke in šest pravnukov, ki ji vedno polepšajo dan. Tradicijo “ženskega” vodenja kmetije pr ‘Petan, kot se kmetiji reče po domače, danes nadaljuje hčerka Mojca z možem Janezom. Ivanka pa uživa mirno in zadovoljno starost, obkrožena s svojimi najbližjimi. Še vedno pa se zna pozabavati s svojimi vnuki, če jih mora za kakšno minuto popaziti.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …