Domov / Lokalno / DEVETDESET LET JE DOPOLNILA IVANA BAŠAR IZ GRINTOVCA PRI VIŠNJI GORI

DEVETDESET LET JE DOPOLNILA IVANA BAŠAR IZ GRINTOVCA PRI VIŠNJI GORI

V petek 26. avgusta, je župan Dušan Strnad obiskal tudi občanko Bašar Ivano iz Grintovca pri Višnji Gori, ki je v sredini avgusta dopolnila devetdeset let. Ob tej priložnosti ji je izročil šopek rož ter zaželel predvsem veliko zdravja.

Slavljenka Ivana, se je rodila 12. avgusta 1926, v Podporeznu v Selški dolini, v družini petih hčerk, očetu Janezu in mami Julijani. Že kot triletna deklica se je s starši iz Selške doline preselila v Višnjo Goro. Tu je končala tamkajšnjo štiriletno meščanko šolo in začela z delom v domači gostilni in trgovini Bašar. Zaposlila se je še v trgovini kmetijske zadruge v Grosupljem, svoje službeno pot pa zaključila kot tajnica v dekliškem vzgajališču, zdajšnji Vzgojno izobraževalni zavod (VIZ), v Višnji Gori.

Kljub visoki starosti je gospa Ivana še čilega zdravja, o čemer se je lahko ob obisku prepričal tudi župan. Na jesen življenja ji je v največje veselje sin Franc z družino, trije vnuki in kar šest pravnukinj.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …