Domov / Lokalno / IZPITI JAMARSKE ZVEZE SLOVENIJE IN PRAZNOVANJE 10 LET JAMARSKEGA KLUBA KRKA

IZPITI JAMARSKE ZVEZE SLOVENIJE IN PRAZNOVANJE 10 LET JAMARSKEGA KLUBA KRKA

Minulo soboto, 03. septembra so pri izviru Poltarice v vasi Gradiček pri Krki potekali izpiti Jamarske zveze Slovenije v sodelovanju z lokalnim Jamarskim klubom Krka, ki letos praznuje svojih prvih 10 let delovanja. Ob jubileju je jamarje z obiskom počastil tudi župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad.

Začelo se je že zgodaj zjutraj, ko so se na parkirišču pred izvirom Poltarice zbrali kandidati za izpit jamarski pripravnik, jamar in USJD (usposabljanje za samostojno jamarsko delovanje), skupaj s svojimi spremljevalci ter inštruktorji jamarstva.

Kandidati so najprej pisali teoretični del izpitov (izpitne pole), inštruktorji pa so začeli s postavljanjem delovišč za praktični preizkus njihovega naučenega znanja. Preizkusili so se v vrvni tehniki, zabijanju svedrovcev, znanju vozlov, plezanju po lestvi, katere je že dolgo nazaj izpodrinila vrvna tehnika in preizkus znanja iz prve pomoči ter varstva jam.

Po končanih izpitih so se preselili v zavetje gozdov v kočo pri Javhah na Korinju, kjer je potekala podelitev diplom za uspešno opravljene nazive v Jamarski zvezi Slovenija. Sledil je še jamarski krst in prijetno druženje pozno v noč.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …