Domov / Lokalno / PRIDOBITVE V KRAJEVNI SKUPNOSTI STIČNA

PRIDOBITVE V KRAJEVNI SKUPNOSTI STIČNA

V Krajevni skupnosti Stična so se v poletnem času uredile številne nove pridobitve. V Stični »pod Gradičkom« se je pred dnevi uspešno zaključila izgradnja pločnika za pešce, v naselju Vir pri Stični pa se je postavila javna razsvetljava.

Pločnik v neposredni bližini parkirišča pri samostanu v Stični, je dolg 173 m, širok 1,60 m. Investicija je obsegala tudi izgradnjo javne razsvetljave in odvajanje meteornih voda. Izvajalec del je bilo podjetje Rekon d.o.o. iz Ivančne Gorice, vrednost investicije pa je znašala 43.913,92 EUR. Z izgradnjo pločnika se je povečala tudi varnost pešcev na tem območju občine Ivančna Gorica.

V letu 2015 je bil uspešno zaključen projekt izgradnje primarnega in sekundarnega dela kanalizacije po naselju Vir pri Stični. Poleg kanalizacije, se je v času gradnje zamenjal vodovod, položene so bile cevi za širokopasovno omrežje in javno razsvetljavo. Prav slednjo so nedavno postavili po »starem Viru«, kjer so jo krajani tega dela naselja že težko pričakovali. Tako sedaj ponoči osvetljuje naselje 17 novih obcestnih luči. Predvidoma v naslednjem letu pa bodo do javne razsvetljave prišli še krajani novega dela naselja Vir pri Stični.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …