Domov / Lokalno / SPREMENJENA PROMETNA SIGNALIZACIJA V ŠMARJU – SAPU

SPREMENJENA PROMETNA SIGNALIZACIJA V ŠMARJU – SAPU

Bliža se prvi šolski dan, ko se v šole in na igrišča ob njih spet vrne vrvež otrok. Da bodo prvi koraki v novo šolsko leto za vse otroke varni, bodo tudi letos poskrbeli policisti, redarji in številni prostovoljci, ki jih bodo v teh dneh osveščali in jim pomagali na varni poti v šolo. Pomembno pa je, da smo v tem času na varnost otrok v prometu še posebej pozorni tudi vozniki.

Da bi bilo za varnost naših otrok kar najbolje poskrbljeno, se trudimo tudi na Občini. Že v začetku poletja smo v sodelovanju s podjetjem Sipronika in Zavarovalnico Triglav v bližini šole in vrtca v Šmarju – Sapu postavili prikazovalnik hitrosti »Vi vozite«. Prikazovalnik spada v kategorijo prijaznih preventivnih ukrepov za izboljšanje varnosti v cestnem prometu. Voznike pohvali za zgledno vožnjo ali jim pokaže, da njihovo ravnanje za volanom ni primerno.

Sedaj pa smo pri šoli v Šmarju – Sapu nekoliko spremenili še prometno signalizacijo. Pred štirimi leti je tam z namenom umiritve prometa začel delovati nov semafor, ki je vozilom, ki prekoračijo dovoljeno hitrost, avtomatično preklopil na rdečo luč. Da pa bi bila njegova učinkovitost za varnost v prometu še večja, sedaj deluje na način, da je ves čas prižgana rdeča luč, v kolikor pa se vozniki semaforju približamo s primerno hitrostjo, se nam prižge zelena luč.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …