Domov / Lokalno / OPERATIVNI SESTANEK VODSTVA IVANŠKE OBČINE Z DIREKCIJO RS ZA INFRASTRUKTURO

OPERATIVNI SESTANEK VODSTVA IVANŠKE OBČINE Z DIREKCIJO RS ZA INFRASTRUKTURO

Pred kratkim sta se župan Dušan Strnad in vodja oddelka za investicije Janez Radoš udeležila sestanka z direktorjem DRSI g. Damirjem Topolkom in njegovimi sodelavci. Tema razgovora so bile nameravane investicijske aktivnosti DRSI v občini Ivančna Gorica. Z zadovoljstvom so ugotovili, da dogovorjene aktivnosti potekajo kot je bilo dogovorjeno, res pa je, da nekatere z krajšimi časovnimi zamiki zaradi administrativnih postopkov.

Tako se bo investicija v rekonstrukcijo regionalne ceste R3-646 pri Malem Hudem z izgradnjo krožišča in navezavo do podjetja Akrapovič zaključila v roku enega leta. Trenutno se še ureja dokumentacija po recenzijski razpravi in pripravlja razpis za izvajalca. Krožišče bo povezano z nadvozom čez železniško progo in cesto proti Marofu z navezavo križišča proti šolskemu centru. Ureditev teh povezav je predvidena v naslednjih letih.

Trenutno poteka druga faza modernizacije regionalne ceste od Ambrusa do Žvirč v sosednji občini Žužemberk. Po zaključku te faze bo cesta v celoti asfaltirana, s tem pa se bo uresničila dolgoletna želja prebivalcev po sodobnejši in varnejši cestni povezavi.

Glede ureditve križišča v Šentvidu pri Stični je bila s strani DRSI podana informacije, da je investicija končno uvrščena v plan izgradnje. Potrebno je pričeti z deli na projektni dokumentaciji. Dogovorjeno je bilo, da občina pridobi projekt idejnih zasnov v skladu s prostorskim dokumentom občine in ga posreduje na DRSI, kjer bodo postopke vodili naprej.

Glede vzdrževalnih del so potekali dogovori za ureditev regionalne ceste skozi mestno jedro Višnje Gore, ureditev ceste od nogometnega stadiona do centra Ivančne Gorice in ureditve semaforizacije križišča v centru Ivančne Gorice. Križišče spada med bolj nevarna križišča na Dolenjskem, zato se predvideva semaforizacija, ki naj bi bila urejena v letu 2017.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …