Domov / Lokalno / PODPISANA POGODBA ZA ENERGETSKO SANACIJO KULTURNEGA DOMA V AMBRUSU

PODPISANA POGODBA ZA ENERGETSKO SANACIJO KULTURNEGA DOMA V AMBRUSU

V prostorih občine Ivančna Gorica sta župan Dušan Strnad in direktor podjetja PAM d.o.o. iz Novega mesta Aleš Plavec, podpisala pogodbo o energetski sanaciji kulturnega doma Ambrus.

Ambruški kulturni dom je pravzaprav del nekdanjega zadružnega doma. V njem je večnamenska dvorana in nekaj prostorov za potrebe kulturnega in drugih krajevnih društev. Kot takšen predstavlja eno od pomembnih središč krajevnega dogajanja, zato je Občina Ivančna Gorica tudi pristopila k potrebni energetski sanaciji. V preteklih letih je bila že zamenjana kritina in nekaj stavbnega pohištva, celovita energetska sanacija pa bo dokončana to jesen.

Izvajalec del bo izvedel celovito obnovo fasade in zamenjavo še preostalih oken in vrat, izvedla pa se bo tudi drenaža objekta. Vrednost pogodbenih del znaša dobrih 116.000 evrov, izvajalec pa je z deli začel takoj, saj želi izkoristiti lepo jesensko vreme. Rok za dokončanje del je konec oktobra, tako da bo objekt v novi kurilni sezoni že lahko izkazal energijske prihranke.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …