Domov / Lokalno / IMATE RADI PRAŽEN KROMPIR?

IMATE RADI PRAŽEN KROMPIR?

Društvo podeželskih žena Ivanjščice v sodelovanju z Občino Ivančna Gorica prireja 4. PRAZNIK KROMPIRJA, ki se bo odvijal na tržnici v Ivančni Gorici, v soboto, 17. septembra 2016, od 08. do 12. ure. Organizatorji vabijo na TEKMOVANJE V PRIPRAVI PRAŽENEGA KROMPIRJA gostince, imetnike turističnih kmetij, društva in druge zainteresirane skupine ali posameznike iz območja občine Ivančna Gorica.

Vsak sodelujoči v tekmovanju mora sam zagotoviti kuhalno in ostalo opremo in mora pripraviti najmanj 10 kilogramov praženega krompirja. Začetek praženja ob 08. uri, ocenjevanje strokovne komisije pa se prične ob 09. uri. Prijave in informacije na: 041/526-600.

V sklopu praznika krompirja bo potekalo tudi OCENJEVANJE DOMA PRIPRAVLJENIH MARMELAD IN DŽEMOV iz marelic, sliv, breskev, jagod, mešanega sadja ter OCENJEVANJE DOMA PRIPRAVLJENE VLOŽENE ZELENJAVE, kot so kumarice, rumena in rdeča paprika in sladki ajvar. Za ocenjevanje marmelad in zelenjave je treba dostaviti 2 enaka kozarca posameznega vzorca v četrtek, 15. septembra 2016, od 18. do 19. ure, v Kulturni dom Ivančna Gorica. Enega za ocenjevanje, drugega za razstavo (za marmelado min 200 ml).

Vsi, ki vas zanima kaj premore podeželje v občini Ivančna Gorica vabljeni na praznik krompirja v Ivančno Gorico, v soboto 17. septembra, ko boste z degustacijo tudi obiskovalci dodali svoj glas k izbiri najboljšega »Ivanškega tenstanga krompirja«. V bogatem spremljevalnem programu bodo potekale družabne igre, ustvarjalne delavnice za otroke, kulturni program, Ivanjščice pa bodo pripravile razstavo jedi iz krompirja.

Na prireditvi bo potekalo tudi merjenje sladkorja v organizaciji Rdečega križa Grosuplje, predstavljen pa bo še program SVIT – državni program presajanja in zgodnjega odkrivanja predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. Preventivna akcija bo potekala v organizaciji Zdravstvenega doma Ivančna Gorica.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …