Domov / Lokalno / TURISTIČNO DRUŠTVO AMBRUS IN SUHA KRAJINA SKUPAJ PRIPRAVILA POHOD

TURISTIČNO DRUŠTVO AMBRUS IN SUHA KRAJINA SKUPAJ PRIPRAVILA POHOD

Pohodna pot od Ambrusa do Žužemberka.

Ta misel je v obeh društvih zorela že nekaj let, letos pa je padla odločitev, da jo končno tudi uresničijo. Želja je, da pohod postane tradicionalen, letos pa je bil povezan tudi s Svetovnim dnevom turizma. Prav zato so se organizatorji odločili, da na dan pohoda simbolično odprejo »zeleno okno«, ki je sicer projekt Turistične zveze Slovenije, s katerim ta želi ozavestiti ljudi o pomenu turizma, predvsem zelenega turizma, ki trenutno ponuja največ možnosti za razvoj. Pohod in otvoritev »zelenega okna« je tako izjemna priložnost, da udeleženci med druženjem spregovorijo tudi o turizmu, »turizmu za vse«, kar je tudi slogan Svetovnega dneva turizma.

Tako je bil v nedeljo, 18. septembra izjemno uspešno izveden prvi pohod od A do Ž, od Ambrusa do Žužemberka.

Na presenečenje organizatorjev se je prvega pohoda udeležilo kar 73 pohodnikov, ki so kljub slabemu, večinoma deževnemu vremenu, prehodili celotno pot in bili na koncu pohoda obogateni z izjemno izkušnjo.

TD Ambrus je na Kamen Vrhu predstavilo turistično »zeleno okno«, TD Suha krajina pa je v Žužemberškem gradu pripravilo poseben sprejem pohodnikov z nastopom ljudskih pevk in harmonikarke Eve Pršina ter pozdravnim nagovorom žužemberškega župana Franca Škufce.

Pohvale gredo vsem pohodnikom, še posebno najmlajšim in vsem, ki ste pozdravili pohodnike na poti ter PGD Žužemberk za prevoz. Organizatorja obljubljata, da bodo pohodi postali tradicionalni s tem, da bo naslednje leto pohod od Ž do A, in tako izmenjujoče vsako leto naprej….

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …