Domov / Lokalno / 11. ŽUPANOV TURNIR V ULIČNI KOŠARKI

11. ŽUPANOV TURNIR V ULIČNI KOŠARKI

V nedeljo, 25. 09. 2016, je na Sokolski ulici v Ivančni Gorici potekal že 11. zaporedni Županov turnir v ulični košarki. Letošnji košarkarski spektakel na zaprtem delu Sokolske ulice je postregel s kar nekaj novostmi. Tekma vseh tekem med županovo in podžupanovo ekipo, pa je ponovno pripadla županu Dušanu Strnadu.

Organizatorji so letošnji košarkarski turnir oblikovali tako, da je tekmovanje potekalo samo na ravni krajevnih skupnosti iz Občine Ivančna Gorica. Novost je bilo tudi tekmovanje v dveh starostnih kategorijah, in sicer se je konkurenca razdelila na člane in mladince do 18 let.

Nedeljskega turnirja 3 na 3 v košarki se je udeležilo osem ekip, ki so se med sabo pomerile v dveh skupinah po klasičnem turnirskem sistemu. Tretje mesto je pripadlo ekipi Stična 1, za zmagovalca 11. županovega turnirja sta se  pomerili ekipi Višnja Gora – Muljava proti Stični 2. Z rezultatom 21:18 so se zmage razveselili igralci Stične 2, katero so zastopali igralci Andraž Ulčar, Aljaž Omejec in Andrej Okorn. Med mladinci so se zmage veselili igralci ekipe Ivančna Gorica 1.

Kot je že v navadi sta se po 16. uri pomerila župan Dušan Strnad proti podžupanu Tomažu Smoletu, vsak s svojo ekipo. Za županovo ekipo sta igrala še Simon Kastelic in Silvo Praznik, medtem ko sta za podžupanovo ekipo igrala še Janez Erčulj in Jože Polončič. Po uvodnem izenačenem dvoboju, se je zmage ponovno veselila županova ekipa. Končni rezultat ŽUPAN : PODŽUPAN 21:19. Skupni rezultat v zmagah je 9:2 za župana.

Med turnirjem je potekalo tudi tekmovanje v metu za tri točke in vlečenju vrvi. Med 16 prijavljenimi tekmovalci je bil najbolj natančen Andraž Ulčar, medtem ko so najmočneje vrv potegnili člani ekipe Janeza Mežana iz Doba pri Šentvidu.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …