Domov / Lokalno / ŽUPAN SPREJEL PARAOLIMPIJCA PRIMOŽA JERALIČA

ŽUPAN SPREJEL PARAOLIMPIJCA PRIMOŽA JERALIČA

V torek, 11. oktobra 2016, je župan Dušan Strnad v kavarni Sonček v Ivančni Gorici na sprejem povabil paraolimpijca Primoža Jeraliča iz Ivančne Gorice, ki je na nedavnih paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru v Braziliji, zastopal slovensko vrsto kot eden izmed osmih športnikov invalidov. Sprejema se je udeležil tudi predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite Damijan Lazar.

Primož Jeralič, ročni kolesar v kategoriji H5, ki ga lahko dnevno srečujemo po cestah občine, je v Riu nastopil na svojih prvih paraolimpijskih igrah. V kolesarski disciplini kronometer in cestni dirki dolgi 60 km je z doseženima 10. mestoma opozoril javnost nase. Lahko rečemo, da je s svojo srčnostjo in odločnostjo navdih vsem občanom Ivančne Gorice.

Župan Dušan Strnad mu je na sprejemu čestital za dosežke na igrah v Riu ter za promocijo športa invalidov v občini Ivančna Gorica. Za izjemne dosežke v športu, mu je ob tej priložnosti izročil županovo priznanje v obliki spominskega kovanca Prijetno domače, ki ga župan podeljuje ob jubilejih in posebnih dosežkih posameznikom in organizacijam, ki pripomorejo k prepoznavnosti in razvoju občine Ivančna Gorica. Izročil mu je še kolesarski dres v prijetno domačih barvah, Primoževi ženi pa šopek rož, saj kot pravijo za uspešnim moškim vedno stoji uspešna ženska.

Primož Jeralič se je zahvalil županu in Občini Ivančna Gorica. Povedal je: »Zelo me veseli in ponosen sem, da me poleg domačih spremlja tudi domača občina oziroma župan Dušan Strnad. Presrečen sem, da ste spoznali moj trud, da ste me s tem darilom, ki ste mi ga danes podarili, tudi prepoznali. Niste prepoznali samo mene, ampak tudi moje delo. To ne želim delati, samo zaradi tega da imam sam zadovoljstvo, ampak da tudi drugi ljudje dobijo neko motivacijo na tem, da se znajo pobrati, ko jim je težko in spoznajo, da se s trudom in odrekanjem pride do nekih rezultatov. Vedno, ko v življenju pride padec nato sledi vzpon, ki je še dvakrat višji. Ko se mi je zgodila nesreča, sem bil zelo nesrečen, vendar sem kmalu spoznal, da se da živeti tudi tako in zdaj sem srečen. Vem tudi, da bom s tem kolesarskim dresom Občine Ivančna Gorica, ki ste mi ga podarili, ne samo kolesaril po naših cestah, ampak ponosno kolesaril tudi po drugih občinah

Povedal je še, da je zelo ponosen na Občino Ivančna Gorica in da se v njej res počuti tako kot pravi slogan »Prijetno domače«. Na koncu je župana še izzval in ga povabil na skupno kolesarjenje.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …