Domov / Lokalno / NA LAVRICI SO KONČNO DOČAKALI NOVO OSNOVNO ŠOLO

NA LAVRICI SO KONČNO DOČAKALI NOVO OSNOVNO ŠOLO

Na Lavrici so včeraj, 18. oktobra po več kot 20-tih letih prizadevanj in naporov, končno odprli novo osnovno šolo. Ker pa je občini za dokončanje zmanjkalo denarja, bodo iz stare in dotrajane šole v novo za zdaj preselili le učence prvih petih razredov.

Stara šola na Lavrici je že dve desetletji pretesna za vse otroke. V kraj se je namreč samo v zadnjih 15-tih letih priselilo 1.500 ljudi, tako jih je zdaj kar dvakrat več. V stari šoli je prostora za 100 učencev, 230 jih morajo voziti v sosednji šoli. Zato zadovoljstva z novo šolo ne skrivajo niti otroci.

Novo šolska stavba je energetsko varčna, hodniki so prostorni, učilnice so sodobno opremljene, je povedal župan občine Škofljica Ivan Jordan.

Je pa občina, da so se lahko lotili tega projekta, morala več let tudi varčevati. Letni proračun Škofljice je pet milijonov evrov, za gradnjo so do zdaj porabili že več kot štiri milijone evrov. Za gradnjo telovadnice in igrišča bi potrebovali še dva milijona evrov in pol. “Telovadnica je predvidena šele v tretji gradbeni fazi šole, kar pomeni, da je to nekje v prihodnosti, potreba pa je seveda že danes,” pove ravnatelj šole Roman Brunšek.

Zato bodo otroci, dokler ne bodo postavili šotora za športni pouk, začasno telovadili kar na hodnikih. Šolsko ministrstvo, ki do zdaj ni prispevalo še niti evra, jim je zdaj obljubilo 150 tisoč evrov pomoči. Župan občine Škofljica ob tem pove, da ta sredstva sicer pomagajo, ampak premalo.

Pouka višjih razredov namreč na novi šoli ne bo, dokler ne bodo opremili še osmih učilnic.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …