Domov / Lokalno / AKTIV PODEŽELSKIH ŽENA »LISIČKE« IZ ZAGRADCA NA JESENSKEM SEJMU V HIRSCHAIDU

AKTIV PODEŽELSKIH ŽENA »LISIČKE« IZ ZAGRADCA NA JESENSKEM SEJMU V HIRSCHAIDU

Minuli konec tedna je v Hirschaidu potekal tradicionalni jesenski sejem, na katerem so se obiskovalcem prvič predstavile tudi podeželske žene iz Zagradca.

Želja po tem obisku je zorela že lep čas, letos pa je vendarle napočil trenutek, da so članice aktiva podeželskih žena, ki sicer delujejo v okviru Turističnega društva Zagradec, odpotovale v Hirschaid, da obiskovalcem tamkajšnjega sejma ponudijo svoje izdelke in dobrote.

S soncem obsijana sejemska nedelja je privabila številne obiskovalce od blizu in daleč, uživali pa so lahko ob slovenskih dobrotah, občudovali ročne izdelke izpod pridnih ženskih rok, za posebno vzdušje pa sta poskrbela harmonikarja Sandi in Jure. Glasbe in dobrot željnih obiskovalcev se je pred stojnico kar trlo in sejemsko popoldne je še prehitro minilo.

Ponudba dobrot iz občine Ivančna Gorica je sicer na jesenskem sejmu v Hirschaidu prisotna že vrsto let, predvsem po zaslugi Mesarstva Maver, ki obiskovalcem ponuja svoje izvrstne suhomesnate izdelke.

V zadnjem času pa je na tamkajšnjih sejmih s slovenskimi izdelki prisoten tudi Dušan Kamnikar, ki obiskovalcem ponuja vino, sire, olja in ostale dobrote. Naši ponudniki so tako skupno nastopili na odlično obiskanem sejmu, obiskovalcem ponudili naše dobrote in izdelke ter s tem skupaj zaokrožili izvrstno promocijo naše občine in destinacije Prijetno domače.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …