Domov / Policija / V PRIHODNJIH DNEH POOSTREN POLICIJSKI NADZOR

V PRIHODNJIH DNEH POOSTREN POLICIJSKI NADZOR

Policija bo od danes, 04. novembra pa do 13. novembra izvajala poostren nadzor nad psihofizičnim stanjem voznikov, s katerim želi zmanjšati delež povzročiteljev prometnih nesreč, ki vozijo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi. Njihovo število se je tudi v tem letu povečalo, zato policija vse voznike poziva, naj vozijo trezni.

Število alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč se je v letošnjem letu povečalo. Kot so zapisali na Policijski upravi Koper, je bilo v osmih mesecih letos na njihovem območju za 25 odstotkov več alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč kot v enakem obdobju lani. Prav tako se je povečal delež alkoholiziranih povzročiteljev glede na vse povzročitelje prometnih nesreč, in sicer za dobri dve odstotni točki.

Vsem udeležencem v prometu policisti svetujejo, naj za volan sedejo le trezni.

V primeru uživanja alkoholnih pijač naj se ne odločajo za vožnjo, pač pa naj za prevoz uporabijo javna prevozna sredstva ali taksi; oziroma naj vozi oseba, ki ima veljavno vozniško dovoljenje in ni uživala alkoholne pijače. Organizatorjem zabav in lastnikom lokalov priporočajo pazljivost pri točenju alkohola.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …