Domov / Lokalno / SLOVESNA OTVORITEV OBNOVLJENE CESTE NA KOBILJEKU V PONOVI VASI

SLOVESNA OTVORITEV OBNOVLJENE CESTE NA KOBILJEKU V PONOVI VASI

Petek, 2. december 2016, je bil za prebivalce Kobiljeka, kot tudi za vse vaščane Ponove vasi in prebivalce Krajevne skupnosti Št. Jurij, težko dočakan dan, dan ko je uspelo uresničiti in dokončati dela, o katerih se je govorilo že pred nekaj desetletji. Ta dan so slovesno predali svojemu namenu prenovljeno cesto z novim asfaltom in drugo javno infrastrukturo.

Slovesnosti sta prisostvovala tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, pa tudi direktor Komunalnih gradenj Grosuplje Viktor Dolinšek in direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stane Stopar.

»Ta in tovrstni projekti niso odvisni zgolj od volje in odločitve župana in direktorja občinske uprave, marveč je za njimi cela kopica ljudi, ki so vanje vpeti, projekte skrbno vodijo in načrtujejo in imajo pri tem veliko odgovornosti. Želje in potrebe krajanov te krajevne skupnosti in prepričana sem, da tudi ostalih, so velike. Pogosto smo neučakani, saj pri tem ne vidimo celotne slike,« je dejala predsednica Krajevne skupnosti Št. Jurij Darja Devetak in se zahvalila vsem, ki so zaslužni za ta projekt, in vsem, ki so se dogodka udeležili. »Prav je, da uspešno dosežene cilje tudi obeležimo,« je še dejala in se ob tej priložnosti zahvalila tudi družini Zelnikar, ki je omogočila rabo svojih prostorov na ta poseben dan, kot tudi sosedom, ki so spekli pecivo in pomagali pri pripravi, pa tudi Aljažu Zelnikarju, ki je z veseljem prijel za harmoniko in z glasbo popestril dogodek. Vsem je zaželela prijetno druženje ob tem dogodku ter tudi zares lep zadnji mesec v letu.

Župan dr. Peter Verlič pa je kot že večkrat ob takšnih dogodkih povedal, da za občino ni velikih projektov in ni majhnih projektov. »Vsak kilometer ceste, vsak meter ceste, vsak meter kanalizacije, vsaka luč javne razsvetljave pomeni izboljšanje za ljudi. In to je naše vodilo tudi za naprej,« je dejal in vsem zaželel lep prazničen december, mirne, vesele božične praznike in srečno, zdravo, optimizma polno novo leto. »Tudi z moje strani hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k temu, da danes lahko tako slovesno prerežemo trak. Srečno!« je še dejal župan.

Župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in predsednica Krajevne skupnosti Št. Jurij Darja Devetak so slovesno prerezali trak in tako obnovljeno cesto predali svojemu namenu. Da bodo cesto varno uporabljali, jo je blagoslovil župnik Milan Grden.

Foto in video: Brane Petrovič

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …