Domov / Lokalno / V KULTURNEM DOMU AMBRUS POTEKAJO ŠE ZADNJA SANACIJSKA DELA

V KULTURNEM DOMU AMBRUS POTEKAJO ŠE ZADNJA SANACIJSKA DELA

Ambruški kulturni dom predstavlja enega od pomembnejših središč krajevnega dogajanja, zato je Občina Ivančna Gorica v letošnji jeseni pristopila k zelo potrebni sanaciji objekta. Le-ta je vključevala izvedbo toplotne izolacije zunanje lupine objekta z zaključnim slojem, zamenjavo zunanjih vrat in oken, ki v preteklosti še niso bila zamenjana, sanacijo vlage na zunanjih stenah z izvedbo drenaže in odvodnjavanja.

V samem objektu kulturnega doma se trenutno urejajo še zadnja sanacijska dela, kot so nova scenska razsvetljava z elektroinštalacijami in prezračevanjem, stene v dvorani s struganjem in beljenjem, saniran je parket, uredile pa se bodo še stopnice na balkon in strop v dvorani.

kulturni dom 1

Dela, ki jih izvaja novomeško podjetje PAM d.o.o., si je pred kratkim ogledal tudi župan Dušan Strnad, ki je nad videnim več kot zadovoljen. Kot je dejal bo objekt, ki je v celoti energetsko prenovljen, že kmalu izkazal energijske prihranke.

Naj še omenimo, da kulturni dom ni samostojen objekt, ampak predstavlja približno polovico zgradbe Zadružnega doma Ambrus. V Kulturnem domu Ambrus se nahajajo večnamenska dvorana z odrom, zaodrje, sanitarije, balkon, ter drugi prostori, ki jih v glavnini uporablja Kulturno društvo Ambrus ter druga krajevna društva.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …