Domov / Lokalno / ŽUPANOV NOVOLETNI SPREJEM 2016

ŽUPANOV NOVOLETNI SPREJEM 2016

V zadnji mesec v letu, v mesec december, smo v Grosupljem vstopili s prižigom prazničnih lučk in obiskom sv. Miklavža, v prijetni družbi ob toplem čaju in kuhanem vinu, odzvanjala je božična glasba. Lepa, vesela, topla,… ki je v nas vzbudila tiste prijetne radostne občutke… prijateljstvo.

Prijateljstvo pa je tudi osrednja nit tradicionalnega novoletnega sprejema župana dr. Petra Verliča. Ta je potekal v četrtek, 15. decembra 2016, v dvorani Družbenega doma Grosuplje, tam pa so se srečali občinski svetniki, gospodarstveniki, predstavniki zavodov, predsedniki krajevnih skupnosti in vsi, ki soustvarjajo življenje v naši občini Grosuplje.

»Dragi prijatelji občine Grosuplje, dobrodošli pri nas. Toplo vas pozdravljam in vam izrekam dobrodošlico tudi v imenu direktorja občinske uprave mag. Dušana Hočevarja,« je zbrane nagovoril župan dr. Peter Verlič. »Hvala vam, ker ste si v letošnjem letu vzeli čas tako ali drugače tudi za našo občino. Vem, kako so sekunde odmerjene, kako so tempirane sploh v poslovnem svetu, ampak vsi vi, dragi prijatelji, ste v tem letu pomagali graditi našo občino Grosuplje. Vsak na svoj način, vsak s svojim časom, vsak s svojimi napori. Zato se vam iz tega mesta najiskreneje zahvaljujem,« je še dejal, nato pa nas v svojem govoru spomnil, kaj lepega nam je prineslo letošnje leto.

V letošnjem letu smo začeli kar tri velike investicije. Največjo zagotovo predstavlja tretji avtocestni priključek, občina Grosuplje pa bo tako ena redkih, ki bo imela tri avtocestne priključke. Še bolj pomembno je, da bo vhod v našo občino s šmarske strani prometno varen, urejen z novimi krožišči, pločniki, izogibališči, javno razsvetljavo. Zelo smo se razveselili tudi druge investicije, ki je v polnem teku, končno, bi rekli nekateri, gradnje podružnične osnovne šole na Polici. Odprta pa je še ena gradbena jama, za novo lekarno pri zdravstvenem domu.

Župan je še povedal, da smo ravno dan prej prejeli gradbeno dovoljenje za gradnjo prepotrebnega nadvoza v Sončne dvore. Ta bo Sončne dvore s povezovalno cesto na varen in urejen način povezal z Grosupljem. Zelo blizu pa smo tudi pričetku gradnje zadrževalnika Veliki potok, vsi prostorski akti so namreč sprejeti.

»Ob koncu mi dovolite, da vam zaželim lep, miren božič, v krogu vaših najdražjih, v naslednjem letu pa veliko poslovnih uspehov, osebne sreče, miru, optimizma, zdravja in najmanj pet objemov na dan. Če ne veste, si preberite uvodnik v naših decembrskih Grosupeljskih odmevih,« je še dejal župan.

Je pa bilo leto 2016 tudi leto lepih okroglih obletnic. Praznovali smo 70 let Prostovoljnega gasilskega društva Zagradec, 30 let vrtca Rožle, 10 let vrtca Pastirček, 40 let Kolesarskega društva Grosuplje, 70 let Lovske družine Grosuplje, slovesno smo obeležili tudi 5 let uspešne linije 3G. Ob praznovanju 25. rojstnega dne naše države Slovenije smo postavili obeležje pred lipo na Adamičevi ploščadi v Grosupljem, ki je bila posajena ob rojstvu naše domovine, za tem pa še pred lipo pred Kulturnim domom Grosuplje, ta je bila posajena ob praznovanju njenega 20. rojstnega dne.

Občina Grosuplje je v leto 2016 vstopila kot mladim prijazna občina, starejšim prijazna občina, kot občina dobrega življenja, kot najsrečnejša občina. Najsrečnejša občina je leta 2016 postala tudi najbolj vitalna in perspektivna slovenska občina, pa tudi zelo zdrava slovenska občina. Letošnje leto je bilo za Grosupeljčane tudi ponosno. Naš občan Grosupeljčan Aleksander Čeferin je postal predsednik Evropske nogometne zveze.

Glasbeni pridih je prireditvi dodala Combo zasedba Big banda Grosuplje, na klaviaturah se nam je predstavila Neža Pajek Arambašič, na bobne je zaigral Janez Zrnec, na kontrabas Matej Slavec, zapela pa nam je Urška Strnad. Za lepo presenečenje sta poskrbela tudi odlična mlada harmonikarja Maj Šeme in Klemen Skubic, ki sta nam zaigrala V dolini tihi.

Video: Brane Petrovič

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …