Domov / Lokalno / PREDSTAVLJAMO JASLICE IZ ŽUPNIJSKE CERKVE V ŠENTVIDU PRIS STIČNI

PREDSTAVLJAMO JASLICE IZ ŽUPNIJSKE CERKVE V ŠENTVIDU PRIS STIČNI

Tudi letos lahko od božiča dalje občudujete jaslice, ki krasijo cerkve po župnijah v občini Ivančna Gorica. Tokrat predstavljamo jaslice iz župnijske cerkve sv. Vida v Šentvidu pri Stični.

V župniji Šentvid pri Stični je v zadnjih letih navada, da jaslice v župnijski cerkvi postavljajo krajani ene izmed dvanajstih podružničnih cerkva šentviške fare. Letos so bili tako na vrsti krajani, ki spadajo pod podružnico svetega Lenarta v Pungertu iz Krajevne skupnosti Temenica.

Po besedah postavljavcev so jaslice v farni cerkvi nastajale tako, kot so si uvodoma zamislili. Prvi začetki priprav so potekali že v mesecu septembru, nato pa so sledili delovni sestanki vsakih 14 dni. Zadnji teden pred Božičem so tako po nekaj ur na dan »preživeli« v župnijski cerkvi.

V letošnje župnijske jaslice so vnesli različne motive iz temeniške doline. Obiskovalec tako lahko prepozna maketo cerkvice sv. Lenarta in mežnarije iz Pungerta, podružnično šolo in kulturni dom v Temenici ter kapelico. Osrednji motiv jaslic je Sveta Družina v naravni votlini.

Tudi v šentviški cerkvi so jaslice obiskovalcem na ogled do svečnice, to je do 02. februarja 2017. Ogledati pa si jih je mogoče pred in po svetih mašah. Vabljeni k ogledu.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …