Domov / Lokalno / JASLICE IZ ŽUPNIJSKE CERKVE V IVANČNI GORICI

JASLICE IZ ŽUPNIJSKE CERKVE V IVANČNI GORICI

Tokrat predstavljamo še jaslice iz župnijske cerkve sv. Jožefa v Ivančni Gorici, ki jih je postavljala stalna ekipa, ki pa dobiva tudi sveže moči. Za idejno zasnovo, ozadje celotne kompozicije jaslic, skulpture Betlehema, štalice ter za končno postavitev osvetljave in figur sta zaslužna Andrej Hernec in Bojan Miklavčič.

Za tehnično brezhibnost tako razsvetljave, kot pretoka vode v oazi in drugega je poskrbel Lojze Miklavčič.

Za prvo postavitev z dovozom številnih prikolic materiala pa je pomagalo še 10 fantov in mož.

Ivanške jaslice, ki sledijo tradiciji, na osrednje mesto postavljajo rojstvo in Sveto Družino. Jaslice se razprostirajo na celotni površini levo od daritvenega oltarja in letos sporočajo, da prihod Mésija na svet, pomeni temeljno spremembo za čas in prostor. Puščava na zadnji kulisi in v zgornji postavitvi se spremeni v oazo iz katere prihaja vir življenja – voda. V vmesnem prostoru so jasličarji prikazali mesto Betlehem, kjer so ljudje v svojem vsakdanjiku razpeti med turobo puščave in vabilom pastirjev, prvih misijonarjev, naj dajo slavo Bogu, ki prihaja rešiti človeka.

Jaslice so obiskovalcem na ogled do svečnice, 02. februarja 2017.

Od srede do petka je cerkev odprta v popoldanskem času, v soboto in nedeljo pa dopoldne. Vabljeni k ogledu.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …