Domov / Lokalno / RAZSVETLJAVA PRIKLJUČKA NA AVTOCESTO V VIŠNJI GORI

RAZSVETLJAVA PRIKLJUČKA NA AVTOCESTO V VIŠNJI GORI

Vztrajno prizadevanje Občine Ivančna Gorica za razsvetlitev avtocestnega priključka v Višnji Gori je s predstavniki Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (DARS), končno obrodilo sadove.

V minulem tednu je bila s strani DARS-a podpisana pogodba z izvajalcem, zadolženim za javno razsvetljavo na avtocestnem priključku v Višnji Gori, kar bo znatno povečalo prometno varnost pri vstopu in izstopu na avtocesto v Višnji Gori.

Priključek je na izvozu v Višnjo Goro nevaren zaradi strmega klanca, udeleženci pa se zaradi pogoste megle soočajo s slabo vidljivostjo. Zaradi pravočasne izbire smeri vožnje in prilagoditve hitrosti pri vključevanju in vožnje v priključku ter vključevanja vozil iz priključka na avtocesto, je vožnja že v dnevnem času zelo zahtevna.

V nočnem času pa predstavlja nerazsvetljen priključek na področju z veliko gostoto prometa zaradi omejenih vidnih razmer še dodatno nevarnost.

Zahtevani nivo razsvetljave, skladen z novo evropsko normo za cestno razsvetljavo, je odvisen od nevarnosti, ki se pojavljajo v prometu, zato je smiselno, da so takšni priključki kot je v Višnji Gori razsvetljeni. Z dobro razsvetljavo se bo znatno pripomoglo k večji varnosti in boljšemu odvijanju prometa.

Izvajalec bo z deli na priključku v Višnji Gori pričel takoj, ko bodo to dovoljevale vremenske razmere.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …