Domov / Lokalno / V PARKIH V MESTU GROSUPLJE SO POSTAVILI KRMILNICE ZA ZIMSKO KRMLJENJE PTIC

V PARKIH V MESTU GROSUPLJE SO POSTAVILI KRMILNICE ZA ZIMSKO KRMLJENJE PTIC

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Grosuplje se je ob podpori Občine Grosuplje še pred prihodom zime odločilo, da v sodelovanju z osnovnimi šolami v parkih v mestu Grosuplje postavijo krmilnice za zimsko krmljenje ptic.

Predsednik Društva za varstvo in vzgojo ptic Grosuplje Miha Ahlin je ob tem pojasnil, da se velikokrat postavlja vprašanje, ali je potrebno zimsko krmljenje ptic, saj so le te sposobne preživeti tudi brez človeške pomoči. To je seveda res, vendar je človek s svojim poseganjem v okolje tako na področju kmetijstva, kakor s širjenjem urbanega okolja, močno posegel v naravno okolje ptic. S tem pa so se spremenili oz. predvsem zmanjšali viri prehranjevanja ptic.

Če jih želimo zadržati v urbanem okolju, jim je tako potrebno ponuditi vir hrane.

V Grosupljem so prav zato postavili krmilnice za zimsko krmljenje ptic. Kot je še povedal Miha Ahlin, pa s skrbjo za ptice poskrbimo tudi za dodano vrednost našega bivalnega okolja, ptice namreč zatirajo škodljivce, s svojim petjem pa marsikoga prijetno razvedrijo.

Glede na to, da so krmilnice postavili v sodelovanju z osnovnimi šolami, bodo na ta način tudi pri otrocih spodbudili skrb za prostoživeče živali. Ob opazovanju lepo obiskanih krmilnic se otroci lahko tudi izobražujejo o vrstah in prehranskih navadah ptic.

Društvo za varstvo in vzgojo ptic Grosuplje pa je zato šolam podarilo tudi nekaj primerne hrane za zimsko krmljenje. V teh hladnih zimskih dneh so ptice hrane v krmilnicah zagotovo vesele.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …