Domov / Lokalno / ZIMSKA SLUŽBA – PRIPRAVLJENI NA SNEŽNO ODEJO

ZIMSKA SLUŽBA – PRIPRAVLJENI NA SNEŽNO ODEJO

Zimska služba v Občini Škofljica je pripravljena že od 15. novembra. Tudi v tej sezoni bo izvajalo zimsko službo podjetje Križman, d.o.o. V teh dneh je imelo podjetje dan odprtih vrat, katerih se je udeležil tudi župan Ivan Jordan.

Ogledal si je celotni vozni park zimske službe z najsodobnejšimi plugi, s katerimi bodo brez težav očistili tudi pločnike.

Za izvajanje zimske službe je v občini Škofljica ob normalnih vremenskih razmerah vključenih 12 opremljenih vozil, s snežnimi plugi in posipalci, ter skupine za ročno in strojno čiščenje pločnikov in ostalih javnih površin. Ob izrednih zimskih razmerah je v delo vključena tudi dodatna zimska mehanizacija.

V Občini Škofljica je zimska služba kot vsako sezono pripravljena, tako nas sneg, napovedan za te dni, ne bi smel presenetiti, je povedal direktor podjetja Križman, d.o.o., Jure Žgajnar.

Ker je z letošnjim letom stopil v veljavo nov zakon, oz. pravilnik o vzdrževanju cest, bi bilo morda smiselno dodati nekaj besed oz. bistvenih novosti Zakona.
Ob tem bi vas radi še seznanili, da je z letošnjim letom stopil v veljavo nov pravilnik o vzdrževanju cest. Bistvena novost v pravilniku je ta, da se za prevoznost cest šteje, da je vsak klanec oz. odsek ceste z vzdolžnim naklonom nad 10 odstotkov prevozen tudi že z uporabo snežnih verig.

Zakon torej predvideva na vseh odsekih z vzdolžnim naklonom obvezno uporabo snežnih verig.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …