Domov / Lokalno / SPREJEM ŠTIPENDISTOV OBČINE GROSUPLJE 2016/2017

SPREJEM ŠTIPENDISTOV OBČINE GROSUPLJE 2016/2017

Občina Grosuplje je za šolsko leto 2016/2017 podelila štipendije 53 – tim dijakom in študentom. Štipendiste je v ponedeljek, 30. januarja 2017, v prostorih Družbenega doma Grosuplje sprejel župan dr. Peter Verlič, na sprejemu pa sta se mu pridružila tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in vodja urada za gospodarstvo, finance in družbene dejavnosti Jelka Kogovšek.

Župan dr. Peter Verlič je vsem prejemnikom štipendij Občine Grosuplje iskreno čestital, ker so se uspešno prebili skozi občinski pravilnik o podeljevanju štipendij. Verjame, da bo ta finančna spodbuda pozitiven prispevek k njihovemu učenju, študiju, nenazadnje s tem vlagamo tako v njihovo kot tudi v našo prihodnost. »Vi ste tisti, ki boste v naslednjem desetletju, ko boste doštudirali in prišli vsak do svojega poklica, prevzeli odgovornost za svoje življenje, pa tudi za prihodnost družbe v kateri živimo. Tako kot si sedaj mi prizadevamo, da bi to našo sedanjost ustvarili čim lepšo,« je dejal župan ter jim na kratko predstavil občinske projekte, kako se v občini trudijo, da bi bilo bivanje čim lepše.

Prvi projekt, ki je prispeval tudi k večji prepoznavnosti naše občine in je bil tudi v slovenskem merilu predpilotni projekt, je bil uvedba mestnega avtobusa v primestje. Na podlagi te zelo dobre izkušnje, uvedbe mestnega avtobusa v primestje, je nastal tudi slovenski projekt, da se lahko danes dijaki in študentje z isto mesečno vozovnico v Ljubljano pripeljejo tako z avtobusom kot tudi z vlakom. Sedaj pa prizadevanja potekajo v smeri uvedbe prevoza na klic in »car sharinga«.

Zelo pomemben projekt je bil izgradnja prizidka k zdravstvenemu domu, ki so ga odprli konec leta 2014, sedaj se zraven gradi še lekarna. Prav tako je bil zelo velik projekt izgradnja nove sodobne čistilne naprave, z uspešno pridobljenimi evropskimi sredstvi, v skrbi za čisto okolje pa se v letošnjem letu začenja tudi plinifikacija občine, tako da bomo v nekaj letih prešli tudi na čistejši zemeljski plin.

Izgradnja nove podružnične šole na Polici je bila dolgoletna želja, ki danes že dobiva svojo podobo. Prav tako je velika investicija, ta se pričenja v letošnjem letu, gradnja nadvoza v Sončne dvore, pešpot povezava med centrom Grosupljega in Sončnimi dvori pa bo preko novega podhoda pod železniško progo.

Zgradili so novo nogometno igrišče, letos pa bodo na občinskem svetu sprejeli potrebne prostorske akte tako za bodoči Športni park Grosuplje pri Sončnih dvorih, ki bo namenjen za rekreacijo, prosti čas, kot tudi za Mestni park Koščakov hrib. »Sam mu pravim grosupeljski Rožnik, Ljubljana ima Rožnik, mi pa imamo Koščakov hrib. Med zdravstvenim domom in Kongom so krasne površine, ki bodo spet prepuščene sprehajalcem, rekreaciji in različnim vsebinam,« je dejal župan.

Župan je še enkrat vsem zaželel uspešno šolanje, kasneje pa da bodo dobili krasno službo.

Na občinski razpis za dodelitev občinskih štipendij so sicer prispele 102 vloge. V okviru razpoložljivih sredstev je bilo dodeljenih 53 štipendij, in sicer:

  • 28 štipendij za dijake srednjih šol (18 štipendij za poklicne, srednje strokovne in tehniške šole in 10 štipendij za gimnazije),
  • 25 štipendij za študente dodiplomskega in podiplomskega študija – prve in druge stopnje (17 štipendij za naravoslovne, medicinsko, biotehnične in tehnične fakultete in 8 štipendij za družboslovne in humanistične fakultete).

Občina z izvajanjem občinskega štipendiranja zagotavlja enakopravno podporo vsem našim dijakom in študentom. Med našimi štipendisti so bodoči strojniki, matematiki, fiziki, inženirji elektrotehniki, zdravniki, veterinarji, kemiki, arheologi, pa tudi gimnazijci, vzgojitelji, mehatroniki, farmacevti, ipd.

Višina štipendije znaša 100 evrov na mesec. Trudimo se, da bi obseg sredstev namenjenih štipendijam še povečali in dodelili čim več štipendij.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …