Domov / Lokalno / NA POLŽEVEM SE PREDVIDEVA IZGRADNJA SMUČARSKO – SKAKALNEGA CENTRA

NA POLŽEVEM SE PREDVIDEVA IZGRADNJA SMUČARSKO – SKAKALNEGA CENTRA

Občina Ivančna Gorica je konec januarja 2017 pridobila gradbeno dovoljenje za gradnjo Smučarsko-skakalnega centra na Polževem, ki ga bodo tvorile tri skakalnice višin K13, K20 in K25 in bodo omogočale vadbo v letnem in zimskem času. Boljši časi se obetajo tudi smučišču Polževo.

Namen izgradnje skakalnic je vzpostaviti kakovostne pogoje za vadbo in tekmovanja mladim smučarskim skakalcem, izboljšati pogoje za zdrav, športni način življenja otrok ter omogočiti razvoj mladih smučarskih skakalcev. Skakalnice bodo primerne za skakalna tekmovanja in tekmovanja v nordijski kombinaciji na šolskem, občinskem, področnem in državnem nivoju. Skakalnice bo uporabljal domači Smučarsko skakalni klub Ivančna Gorica, seveda pa bo omogočena možnost izvajanja treningov tudi ostalim skakalnim klubom po Sloveniji, predvsem klubom iz dolenjske regije, kjer primanjkuje skakalnic in ljubljanske regije, kjer je v zimski sezoni pogosto težava s pomanjkanjem snega.

Naložba izgradnje smučarsko skakalnega centra na Polževem je ocenjena na približno 230.000 EUR. Projekt pa je Občina Ivančna Gorica prijavila tudi na Javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov. Začetek izgradnje skakalnega centra bo takoj po izbiri izvajalca, rok za izgradnjo pa predvidoma do naslednje zimske sezone.

Občina Ivančna Gorica pa se bo po izgradnji skakalnic lotila še obnove smučišča Polževo, katerega upravljanje in uporabo ima Športni klub Polževo. Za zagon smučišča, na katerem je v letošnji zimi možno le sankanje, potekajo pogovori v smeri vlaganja v izgradnjo bazena za vodo za zasneževanje, obnovo obstoječe vlečnice in drugo opremo, ki bo omogočila obratovanje smučišča tudi takrat, ko ne bo dovolj naravnega snega. Izgradnja smučarsko skakalnega centra bo vsekakor dodatno razširilo smučarsko in turistično ponudbo Polževega.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …