Domov / Lokalno / PODJETJE COOKINOX SELI PROIZVODNJO V IVANČNO GORICO

PODJETJE COOKINOX SELI PROIZVODNJO V IVANČNO GORICO

Podjetje Cookinox d.o.o. je družinsko podjetje s 50. letno tradicijo na področju proizvodnje gostinske opreme. Podjetje je bilo do letošnjega leta vseskozi locirano v sosednji občini Grosuplje, na območju katere pa selitev v večje prostore v tako kratkem času (v roku 1 leta) ni bila možna.

Po pridobljenem gradbenem dovoljenju (septembra 2016), je podjetje začelo z gradnjo novega poslovno-proizvodnega objekta v obrtni coni v Ivančni Gorici, v velikosti dobrih 4.500 kvadratnih metrov. Po besedah direktorja podjetja Cookinox g. Tomaža Škrjanca so se za selitev v občino Ivančna Gorica odločili predvsem zaradi odlične infrastrukture, primerne cene zemljišča ter neposredne bližine trenutne lokacije, saj želijo, da sama sprememba lokacije podjetja ne bo bistveno vplivala na življenjski slog trenutno zaposlenih. Veseli ga tudi, da obrtna cona v Ivančni Gorici leži v neposredni bližini avtocestnega kraka Ljubljana – Novo mesto, kar jim bo bistveno olajšalo tudi logistične poti. V podjetju trenutno zaposlujejo 22 ljudi, predvsem s področja strojništva. Ob sedanjem trendu rasti nameravajo število zaposlenih konstantno povečevati. Selitev proizvodnje v Ivančno Gorico pa nameravajo izvesti že letos poleti.

Dejavnost podjetja je proizvodnja gostinske opreme – gostinskih kuhinj in točilnih pultov. Vsa oprema je izdelana po meri, torej glede na dejavnost posamezne stranke, prostorsko zahtevnost oz. omejitve, željo stranke ter seveda glede na zahteve stroke.

Preko 90 odstotkov proizvodnje izvozijo na zahtevne tuje trge in sicer v Avstrijo, Nemčijo, Švico ter Belgijo.

S širitvijo poslovanja na tuje trge se je v podjetju dokaj hitro pojavila velika prostorska utesnjenost, tako da je bila gradnja večjih proizvodnih prostorov neizbežna. V podjetju so v zadnjih letih namreč poleg prodora na nove trge, ogromno finančnih sredstev vlagali tudi v posodobitev proizvodnje in strojnega parka s čimer so bistveno zvišali produktivnost.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …