Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V preteklem vikendu je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 428 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 161 dogodkov, s področja javnega reda in miru 117 dogodkov in s področja prometne varnosti 140 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 1 rop, 16 tatvin in 18 vlomov. Prav tako so policisti posredovali zaradi prijave nasilja v družini. Kršitelju so izrekli ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo. S področja prometne varnostni so obravnavali 19 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 4 prometne nesreče, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 32 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 18 krat v zasebnem prostoru. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 10 vozil.

Vlom:

V petek, okrog 19.50 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo pri Vodicah. Neznani storilec je v času do 30. 01. 2017 vlomil skozi balkonska vrata, pregledal notranjost in odtujil nakit ter denar. Lastnika je oškodoval za približno 1500 evrov.

Prometna nesreča:

V soboto, okrog 14. ure je bila PU Ljubljana naknadno obveščena o prometni nesreči s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila na Tržaški cesti v petek, okrog 17.00 ure. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je 36-letna voznica osebnega vozila trčila v 20-letno peško, ki je pravilno prečkala vozišče na označenem prehodu za pešce. Voznica je peško po trčenju odpeljala na UBKC, kjer je bilo ugotovljeno, da ima poškodbe noge. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Vinjena voznika:

V soboto, nekaj po 14. uri je občan poklical na 113 in prijavil, da je močno vinjen voznik osebnega vozila odpeljal izpred gostinskega lokala v okolici Brezovice. Policisti so voznika izsledili in pri postopku ugotovili, da je 51-letni voznik vozil dejansko pod vplivom alkohola (0,95 mg/l). Zoper kršitelja bodo policisti podali obdolžilni predlog.

O še enem vinjenem vozniku smo bili obveščeni iz območja Vrhnike, in sicer je občan videl voznika osebnega vozila, ki je trčil v parkirano vozilo, nato pa odpeljal s kraja. Policisti so voznika izsledili, z ogledom kraja in zbiranjem obvestil pa ugotovili, da je 76-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča trčil v parkirano vozilo, nato pa s kraja odpeljal. Pri vozniku je bila ugotovljena prisotnost alkohola (0,64 mg/l). vozniku je bil izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče, prav tako bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Vlom:

V soboto, okrog 18.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo na Šmartinski cesti v Ljubljani. Neznani storilec je v popoldanskem času vlomil skozi pritlično okno v predprostor stanovanjske hiše, pregledal notranjost in odtujil denar tre nakit. Z dejanjem je lastnika oškodoval za približno 2500 evrov.

Rop v gostinskem lokalu:

V soboto, nekaj pred 21. uro je bila PU Ljubljana obveščena o ropu v gostinskem lokalu v Kamniku. Ugotovljeno je bilo, da je v lokal vstopil neznan zamaskiran moški. Od zaposlenega je z grožnjami, ki jih je podkrepil z nožem zahteval gotovino. Odtujil je nekaj deset evrov gotovine, nato pa kraj zapustil neznano kam. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti so takoj pričeli z izvajanjem vseh aktivnosti, ki so ob takih dogodkih predvidene, oseba pa še do tega trenutka ni bila izsledena. Opis neznanca: moški, močnejše postave, oblečen v črno jakno, čez obraz je imel šal ali kaj podobnega.

Vlom v trgovino:

V nedeljo, nekaj po 04. uri je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v trgovino v centru mesta. Neznani storilec je s kamnom razbil steklo izložbenega okna in iz notranjosti odtujil okrog 6 glasbil. Z dejanjem je povzročil za nekaj tisoč evrov škode.

Prometna nesreča:

V nedeljo, okrog 11. ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči v Trzinu. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 74-letni voznik osebnega vozila znamke Toyota Rav4 na parkirišču trgovine v Trzinu pri parkiranju trčil v nakupovalni voziček in peško, ki je takrat pospravljala voziček v zato namenjen prostor. Ko je nato zapeljal vzvratno je zaradi zdrsa noge iz zavore (avtomatski menjalnik) pomotoma pritisnil na plin, zaradi česar je vozilo zapeljalo čez živo mejo in ograjo dvorišča, kjer je trčilo v stanovanjsko hišo. Peška je bila s kraja nesreče z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana, po do sedaj znanih podatkih naj bi utrpela lažje poškodbe.

Po vseh zbranih obvestilih bo vozniku izdan plačilni nalog.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …