Domov / Lokalno / OBČINO GROSUPLJE SO OBISKALI UČENCI IZ GRČIJE, ITALIJE IN LATVIJE

OBČINO GROSUPLJE SO OBISKALI UČENCI IZ GRČIJE, ITALIJE IN LATVIJE

V tednu od 05. do 11. marca 2017 je bilo na Osnovni šoli Brinje Grosuplje veselo.

V okviru Erasmus + projekta B.L.O.S.S.O.M.! je šolo obiskalo 22 otrok in 7 učiteljev iz Grčije, Italije in Latvije. Teden je bil obarvan matematično, saj je bil namen srečanja otrok krepiti matematično logično področje in dokazati vsem, da je matematika lahko tudi zabavna. V tem tednu so se tako srečali s številnimi matematičnimi izzivi, odpravili pa so se tudi na izlet v našo prestolnico Ljubljano ter si ogledali mesto Grosuplje.

V četrtek, 09. marca 2017, je v Družbenem domu Grosuplje učence in njihove učitelje iz Grčije, Italije in Latvije, z njimi pa so bili seveda tudi prijatelji iz Osnovne šole Brinje Grosuplje, sprejel župan dr. Peter Verlič. Ko jih je župan vprašal, od kod prihajajo, so mu preprosto odgovorili, da so »iz Evrope«. Za tem pa so mu na kratko predstavili Latvijo, Grčijo in Italijo ter mu izročili lep spominek. Župan pa je mladim Evropejcem na kratko predstavil našo Slovenijo ter seveda lepo občino Grosuplje.

»Res je lepo videti otroke, ko vidiš, da jezik ni nobena ovira. Otroci zelo dobro govorijo angleško. In če se starejši ne znamo povezati, nas bodo pa otroci povezali v Evropo. Danes veliko govorimo, kaj se z Evropo dogaja, vendar pa so otroci tukaj jasno povedali, mi smo iz Evrope,« je po srečanju dejal župan dr. Peter Verlič. Povedal je še, da je obiska zelo vesel, saj želimo biti odprta občina, ter se zahvalil ravnateljici Osnovne šole Brinje Grosuplje Nataliji Kotar, da je tega sodelovanja precej. »To povezovanje v teh mladih letih ostane za zmeraj. Prepričan sem, da ko se bodo kdaj peljali tukaj mimo, da se bodo spomnili, da so tu bili,« je še dejal župan.

Učiteljica in koordinatorica projekta B.L.O.S.S.O.M. Majda Križman Žužek je pojasnila, da gre za Erasmus + projekt B.L.O.S.S.O.M.! oz. zacveteti. Skozi projekt želijo poiskati močna področja v svojih učencih, jih razvijati ter hkrati pokazati, da tudi če je nekdo na kakšnem področju šibek, to ni noben problem, še vedno se ga lahko razvije. Tokratno srečanje je bilo posvečeno matematičnemu druženju.

»Moram reči, da sem zelo ponosna na učitelje, starše in učence, da sodelujemo v več mednarodnih projektih,« pa je dejala ravnateljica Osnovne šole Brinje Grosuplje Natalija Kotar in še povedala, da vsak tak mednarodni projekt vsem sodelujočim prinese veliko bogatih življenjskih izkušenj.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …